0
1
σχόλια
720
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η βιογραφία για τον Jagger δια χειρός Christopher Andersen μοιάζει με μακροβούτι στον sex, drugs ωκεανό κουτσομπολιού

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
31 Ιουλίου 2012
Διαβάζουμε αποσπάσματα του «θερινού αναγνώσματος» Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger. Αρκετά τα γνωρίζαμε ως φήμες, όπως τη σχέση του Jagger με τον Bowie, κι άλλα δεν τα είχαμε ακούσει καν όπως για τη σχέση του με τη Jolie. Ο Andersen έχει γράψει και άλλες μη εξουσιοδοτημένες βιογραφίες και είναι ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους της ροκ-σόου μπιζ.

Στο βιβλίο φυσικά μιλάει για το περίφημο τρίο Mick-Jerry-Carla: O Mick Jagger έχει εμμονή να κλέβει τα κορίτσια του Eric Clapton (τα είχε κάποτε με την Jerry). Του κλέβει την Carla Bruni μέσα από τα χέρια έστω κι αν ο Clapton τον παρακάλεσε να μην το κάνει. Η σύζυγος Jerry, αντιθέτως, δίνει την άδεια για τη σχέση και μάλιστα γραπτώς. Σύμφωνα με το βιβλίο «θερινού αναγνώσματος» το τέχνασμα λειτούργησε. Τρεις ημέρες αργότερα, ένας τουρίστας είδε την Jerry και τον Mick να πίνουν ένα ποτό στο Crane Beach Hotel στα νησιά Μπαρμπέιντος. Ύστερα φιλήθηκαν κι έφυγαν. Ο τουρίστας παρατήρησε ότι είχαν αφήσει ένα φάκελο στο τραπέζι και αποφάσισε να ρίξει μια ματιά στο περιεχόμενο. «Ω αγαπημένε Mick. Λυπάμαι πολύ για τη ζηλοτυπία. Είσαι ό,τι μετράει για εμένα στον κόσμο. Σε παρακαλώ μην πάρεις την αγάπη σου μακριά. Θέλω να έχεις την ελευθερία σου και δεν με νοιάζει αν πηδάς κι άλλες. Θα το κάνω κι εγώ μαζί με εσένα και τα κορίτσια σου. Σε σέβομαι, θαυμάζω, εμπιστεύομαι, χρειάζομαι και σε αγαπώ με όλο μου το είναι. Πιστεύω πως είσαι μεγαλοφυΐα. Σ’ αγαπάω, το μωρό σου η Jerry». Αργότερα οι δυο γυναίκες συναντιούνται τυχαία στο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι όπου τους ακούν όλοι οι ένοικοι. Η Jerry είναι έγκυος στο 4ο παιδί Τζάγκερ. Εκείνος κάνει διακοπές με την Carla. Τελικά η Jerry τον άφησε λέγοντας «ελπίζω σε μια ήσυχη ζωή…».

Ο Mick, παρακάλεσε. Το ίδιο έκανε σύμφωνα με το βιογράφο μερικά χρόνια νωρίτερα, προσπαθώντας να πείσει την Angelina Jolie να βγει μαζί του, όταν την γνώρισε στα γυρίσματα του Anybody Seen My Baby. «Με τρομάζει λίγο. Και αυτό μου αρέσει» είπε για αυτήν. Η Angelina άφαντη. Ο Mick να κλαίει στα τηλέφωνα και να αφήνει μηνύματα στον τηλεφωνητή μέχρι εκείνη να ενδώσει. Τελικά τα είχαν για δυο χρόνια.

«Ο Mick Jagger και ο David Bowie ήταν γοητευμένοι ο ένας από τον άλλον, τόσο ως αστέρια όσο και ως άνδρες. Ο Jagger ήταν μόλις τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος από τον Bowie, αλλά και Bowie είχε ανακηρυχθεί ως το καυτό νέο αστέρι. Ο Ziggy, με τη στολή από spandex και το χρυσό χρώμα πάνω στο σώμα, αγκάλιασε τον Mick Jagger, όταν έκανε μια επίσκεψη στα παρασκήνια την άνοιξη του 1973. Όταν ο Bowie και ο σύντροφός του Scott κλήθηκαν σε μια συναυλία των Stones λίγους μήνες αργότερα, ο Mick όχι μόνο πλήρωσε το δωμάτιο του ξενοδοχείου του ζευγαριού, αλλά έστειλε τριαντάφυλλα και σαμπάνια μαζί με ένα σημείωμα και υπογραφή «Με αγάπη, Mick».

Ο Bowie δεν έκανε ποτέ καμία προσπάθεια να κρύψει το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Άντζυ συχνά μοιράζονταν συντρόφους. «Ο Mick κοίταξε τον David και αναρωτήθηκε αν αυτό ήταν ίσως το κύμα του μέλλοντος», έσπευσε να πετάξει τα βέλη του ο Lee Childers Black, πρώην εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας διαχείρισης που διεκπεραίωνε τις υποθέσεις του Bowie. «Ο Mick ήταν πολύ καλός στο να κάνει ό, τι χρειάζεται για να διατηρείται hot. Και ο Bowie ήταν ότι πιο hot υπήρχε εκείνη την εποχή». Σύμφωνα με τον ροκ μύθο, ένα όμορφο πρωινό, η Angie Bowie τους έπιασε στο κρεβάτι και ρώτησε τον Mick: «θέλεις να σου βάλω καφέ;».

Ύστερα ο Mick άρχισε να κυκλοφορεί με μπλε σκιά και παπούτσια-κοθόρνους. Ο Keith Richards, με το γνωστό καυστικό του στυλ απαξίωσε: «Ο Mick μπορεί να δώσει 10 φορές περισσότερα, φορώντας ένα απλό T-Shirt και τζιν. Γιατί να θέλεις να είσαι οτιδήποτε άλλο, όταν είσαι ο Mick Jagger;».

Αλλά έτσι ήταν πάντα. Ο Mick ήταν η βιτρίνα και ο Keith η ροκ καρδιά του «τέρατος». Οι ιστορίες αυτές είναι μάλλον ψιλά γράμματα μπροστά στην ερωτική ιστορία του Keith με την Anita Pallenberg (κολλητή της Marianne Faithfull, που τα είχε με τον Μικ) η οποία κοιμήθηκε με τρείς από τους Stones, μοιραζόταν μαζί τους ναρκωτικά και κρεβάτια, έκανε 3 παιδιά με τον Richards, εθίστηκε στην ηρωίνη και δολοφόνησε έναν άνθρωπο στη βίλα τους στο Παρίσι, ενώ ήταν με έναν εραστή της.

εμφάνιση σχολίων