0
2
σχόλια
211
λέξεις
ΖΗΝ

Οικολογία, υγεία, επαναχρησιμοποίηση παρακαλώ

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
20 Ιουλίου 2012
Ξεκινάμε από τις απλές καθημερινές μας συνήθειες, και συγκεκριμένα από τη μείωση της χρήσης πλαστικού. Ευθύνεται για τη μόλυνση των ωκεανών, των υδροφόρων οριζόντων, την διατάραξη της διατροφικής αλυσίδας. Δεν διασπάται εύκολα και μένει να συσσωρεύεται στις χωματερές και στους βυθούς των θαλασσών. Τα ψάρια πεθαίνουν από ασφυξία τρώγοντας κατά λάθος τα υπολείμματα των πλαστικών σακουλών που εμείς αλόγιστα χρησιμοποιούμε. Ορίστε 9 τρόποι που βρήκαμε στο thepurebar ώστε να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερο πλαστικό:

-Να πίνουμε από γυάλινα ποτήρια.
-Να μην αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό, και να προτιμούμε ανοξείδωτα μπουκάλια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά.

-Να έχουμε στο γραφείο ή και στο αυτοκίνητο μας ένα σετ κανονικά (μεταλλικά) μαχαιροπίρουνα για να μη χρησιμοποιούμε πλαστικά μιας χρήσης.
-Να προτιμάμε ν’ αγοράζουμε ξύλινα παιχνίδια στα παιδιά.
-Να χρησιμοποιούμε μόνο κανονικά πιάτα ή έστω, βιοδιασπώμενα.
-Να κρατάμε τα γυάλινα βάζα από τις μαρμελάδες και να τα χρησιμοποιούμε αντί για πλαστικά δοχεία τροφίμων (τάπερ).
-Πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ να έχουμε μαζί μας μια πάνινη τσάντα μεταφοράς για τα ψώνια μας, και να πούμε όχι στον ταμία αν ρίξει τα προϊόντα σε πλαστικές σακούλες.
-Μπορούμε ν’ αρχίσουμε να κομποστοποιούμε τα οργανικά μας απορρίμματα ώστε να χρειαζόμαστε λιγότερες σακούλες σκουπιδιών.
-Όταν αγοράζουμε κονσερβοποιημένα ζαρζαβατικά, να προτιμάμε αυτά που είναι σε γυάλινο βάζο από τα αντίστοιχα που βρίσκονται σε πλαστικό.

Πηγή: thepurebar

εμφάνιση σχολίων