1
1
σχόλια
488
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ενδιάμεσα από μια περιοδεία ανά τον κόσμο κι ένα live στο Gagarin μιλήσαμε (για την Κυψέλη, το Coachella, τους Baby Guru…)

ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ
28 Μαρτίου 2012
- Ένα αγαπημένο σας σύνθημα γραμμένο στους τοίχους της Κυψέλης: ΚΥΨΕΛΗ (έτσι σκέτο! - κάπου στην Φωκίωνος).

- Τι είναι η Φωκίωνος Νέγρη σαν τόπος για εσάς; Οι πρώτες εικόνες, παιδικές αναμνήσεις, ένας τόπος που μας ηρεμεί τα Σάββατα και τις Κυριακές εδώ και χρόνια.

- Με τι μουσική «ανατραφήκατε» και μεγαλώσατε; (ξένη, ελληνική, μουσική που έπαιζε στο σπίτι και στη γειτονιά, συναυλίες που σας καθόρισαν, το πάζλ…) Πριν αρχίσουμε να επιλέγουμε το τι θα ακούμε, από το σπίτι σε μικρή ηλικία ακούγαμε μουσικές από Beatles, Χατζηδάκι, Κυπουργό, Μαρίκα Παπαγκίκα, Βέμπω, Εντιθ Πιαφ, Βίκυ Λέανδρος… μεταξύ άλλων βεβαίως. Αργότερα ανακαλύψαμε «μόνοι μας» τους Cocteau Twins, τους Nits, την Kate Bush, τους Massive Attack, τους Portishead, τους Στέρεο Νόβα, τα Ξύλινα Σπαθιά, τις Τρύπες κλπ.

- Δεν αποκαλύπτετε την ταυτότητα σας. Για ποιο λόγο αυτό; Το να προσθέσουμε ένα δυο ονόματα σαν πληροφορία σε κάποιες συνεντεύξεις μας δεν νομίζουμε ότι ενδιαφέρει πολλούς. Αυτό που θέλουμε να προβάλουμε είναι η μουσική μας. Όποιος θέλει να μας γνωρίσει παρόλα αυτά μπορεί να το κάνει στις συναυλίες μας.

- Τι προσδοκείτε από τη ζωή, γενικά… Υγεία, έμπνευση, αγάπη.

- Κατά τη διάρκεια των συναυλιών σας στην Αμερική τι ήταν το πιο ενδιαφέρον; Έχει πάντα ενδιαφέρον όταν γνωριζόμαστε με άλλους μουσικούς κατά την διάρκεια των περιοδειών μας. Μιλάμε για τις μουσικές μας, ανταλλάσσουμε απόψεις σε ότι αφορά τη δουλειά. Είναι από τις πιο ιδιαίτερες και πολύτιμες στιγμές μιας περιοδείας.

- Τι σημαίνει η συμμετοχή σας σε ένα τεράστιο Φεστιβάλ όπως το Coachella; Μια πολύ καλή ευκαιρία να ακουστεί η μουσική μας σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.

- Όταν λέγατε ότι είστε έλληνες στο εξωτερικό τι σας ρωτούσαν; Βασικά έδειχναν αμέσως ενδιαφέρον και σχεδόν παντού μας έλεγαν και τα δικά τους προβλήματα και ότι ουσιαστικά η κρίση είναι παγκόσμια με μόνη διαφορά στην έντασή της από χώρα σε χώρα.

- Ο Guardian χαρακτήρισε τη μουσική σας «θαυμάσια λυπημένη pop». Σχόλια; Η μουσική μας είναι εκεί έξω και ο καθένας την αντιλαμβάνεται με τον δικό του τρόπο. Η πρόκληση συναισθημάτων είναι σίγουρα ένας από τους σκοπούς μας όταν την γράφουμε πάντως.

- Keep Shelly και Baby Guru… Τι σχέση έχετε; Δεν γνωριζόμασταν μέχρι πρότινος με τα παιδιά. Όταν μας πρότειναν να εμφανιστούμε μαζί τους το θεωρήσαμε πολύ ενδιαφέρον, να παίξουν δηλαδή μαζί δύο μπάντες με τόσο διαφορετικό ήχο. Είναι όμως και μια ευκαιρία για εμάς να ξεκινήσουμε την δίμηνη περιοδεία μας από την Αθήνα.

Υ.Γ. Ποιο βίντεο θέλετε να βάλουμε κάτω από αυτή τη συνέντευξη και γιατί; Σίγουρα το video του “Our Own Dream” που σκηνοθέτησε για εμάς ο Θανάσης Τσιμπίνης. Είναι το πρώτο μας επίσημο video.Το DOC TV είναι χορηγός επικοινωνίας της συναυλίας των Keep Shelly In Athens με τους Baby Guru. Μπορείτε να διαβάσετε για τους Baby Guru και να κερδίσετε προσκλήσεις εδώ.


Info: Keep Shelly In Athens & Baby Guru. Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 21:30. Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα. Εισιτ.: 10 ευρώ.

 
εμφάνιση σχολίων