0
1
σχόλια
539
λέξεις
CULTURE
Οι επιλογές μας για τα μουσικά προσεχώς. Μουσική, συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Αθήνα (με εισιτήριο και ελεύθερη είσοδο)
 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΛΙΤΑ ΚΑΡΑΛΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ
10 Ιουνίου 2025
Plásmata 3, Πεδίον του Άρεως, 70 μουσικοί καλλιτέχνες, έως 15 Ιουνίου, είσοδος ελεύθερη: Το Stegi Radio αποτελεί οργανικό κομμάτι της έκθεσης Plásmata 3 και γίνεται σημείο συνάντησης φιλοξενώντας περισσότερους από 70 παραγωγούς και DJs, από διάφορες χώρες του κόσμου, με μουσικές που ξεπερνούν μουσικές κατηγορίες και σύνορα. με ζωντανές εμφανίσεις αλλά και με σχετικές συζητήσεις. Το Stegi Radio δίνει ραντεβού καθημερινά από τις 18:00 μέχρι τις 23:00, στο διαμορφωμένο του booth, μέσα στο πάρκο. Ανακαλύψτε το πρόγραμμα εδώ

Ross Daly - Solo, 12 Ιουνίου, Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας, 10€: Μετά από δύο συνεχόμενες sold out συναυλίες τον Μάιο, ο Ross Daly επιστρέφει για μία ακόμα ξεχωριστή βραδιά, αυτή τη φορά σε έναν ανοιχτό χώρο στην καρδιά της Αθήνας: το Ανοιχτό Θέατρο της Γκράβας, ένα ατμοσφαιρικό αστικό περιβάλλον, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό. Ο Ross Daly, ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς και συνθέτες τροπικής μουσικής διεθνώς, παρουσιάζει μια μοναδική solo συναυλία με συνθέσεις του για κρητική λύρα, tarhu και αφγανικό rabab. Με πορεία δεκαετιών και συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς ανά τον κόσμο, επανέρχεται 25 χρόνια μετά την τελευταία του solo περιοδεία, σε μια προσωπική αναζήτηση και εμβάθυνση στη σύγχρονη τροπική μουσική.

Διαβάστε επίσης: 30 χρόνια Rockwave Festival

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου x ΚΠΙΣΝ x MONOM, 6-12 Ιουνίου, Θόλος ΚΠΙΣΝ, από 5€ :
Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζουν μια πρωτοποριακή ηχητική εγκατάσταση που συνενώνει τεχνολογία, τέχνη και μουσική, σε επιμέλεια του Σταύρου Γασπαράτου. Για πρώτη φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την τεχνολογία 4DSOUND του στούντιο ΜΟΝΟΜ. Χάρη σ’ αυτό το προηγμένο σύστημα, ο χώρος μετατρέπεται σε ένα ολογραφικό ακουστικό περιβάλλον. Το MONOM είναι ένα αναγνωρισμένο στούντιο με έδρα το Βερολίνο που συνενώνει τεχνολογία, τέχνη και μουσική σε εικονικά ηχητικά περιβάλλοντα.

Παύλος Παυλίδης & Κ. Βήτα – Release Athens 2025, Πλατεία Νερού, 21 Ιουνίου, από 20€: Δύο προσωπικότητες της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής συναντιούνται στο φεστιβάλ Release Athens, για μια βραδιά με ρυθμό, ποίηση και πολλές μνήμες. Ο Παύλος Παυλίδης, με ιστορία που ξεκινά από τα Ξύλινα Σπαθιά και συνεχίζει με μια θαυμαστή σόλο διαδρομή, και ο Κ. Βήτα, ιδρυτικό μέλος των Στέρεο Νόβα και σταθερός ανανεωτής του ελληνικού ηλεκτρονικού ήχου, υπόσχονται ένα μια βραδιά με διαχρονικά κομμάτια και προσωπικό καλλιτεχνικό στίγμα. Μαζί τους οι Super Stereo.

The Stranglers – Ηρώδειο, 23 Ιουνίου, από 36€: Οι Stranglers είναι τόσο «παλιοί και καλοί» που έπαιξαν στο Rock in Athens, το θρυλικό διήμερο φεστιβάλ του 85 στην Αθήνα: Ένα από τα ιστορικότερα ονόματα του βρετανικού punk-rock, με πέντε δεκαετίες μουσικής παρουσίας, οι Stranglers –γνωστοί για τον ιδιαίτερο, σκοτεινά μελωδικό ήχο τους– έρχονται με μια «περιουσία» που θεωρείται πλέον κλασσική και σημείο αναφοράς στην παγκόσμια ροκ σκηνή. Το κοινό τους ανανεώνεται ανά τις δεκαετίες και το παλιό παραμένει φανατικό.

Air – Ηρώδειο, 29 Ιουνίου, από 55€: Το ηλεκτρονικό δίδυμο από τη Γαλλία, έρχεται στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο της περιοδείας «Moon Safari». Με αφετηρία το ομώνυμο εμβληματικό άλμπουμ του 1998 που τους καθιέρωσε παγκοσμίως –και περιλαμβάνει κομμάτια όπως το «Sexy Boy» και το «All I Need»– οι Nicolas Godin και Jean-Benoît Dunckel έρχονται με την ατμοσφαιρική τους electronica που περιέχει δόσεις pop, μελωδικής rock και κομμάτια από soundtrack, που τους έκαναν διεθνώς διάσημους.
 

εμφάνιση σχολίων