0
1
σχόλια
537
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
3 Ιουνίου 2025

Ο Δήμαρχος και τέως ευρωβουλευτή της ΝΔ, αν και αργά, ανακαλύπτει και αποκαλύπτει πως η Lamda Development και η κολοσσιαία επένδυσή της στην παραλιακή, κάνει σχέδια για το δικό της συμφέρον και όχι για το καλό του Δήμου του. Ανάμεσα σε άλλα κάνει και σχέδια επιχωμάτωσης των παραλιών Γλυφάδας και Αλίμου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό…

Σε δημόσια ανάρτησή του ο Γιώργος Παπανικολάου λέει πως με απειλές και φοβέρες τον αντιμετώπισαν οι άνθρωποι της Lamda και στελέχητης  «Στα χρόνια που έχω την τιμή να είμαι Δήμαρχος Γλυφάδας, έχω δεχθεί ουκ ολίγες απειλές και μηνύσεις και έχω βρεθεί επίσης ουκ ολίγες φορές στο αυτόφωρο για τα θέματα του Δήμου. Για να υπερασπιστούμε ως δημοτική αρχή το κοινό καλό.

Όλες αυτές οι απειλές έπεσαν στο κενό, γιατί πάντοτε εμείς στεκόμαστε μπροστά για το δημόσιο συμφέρον. Η σημερινή, ωστόσο, ανοιχτή και δημόσια απειλή που δέχθηκα για μηνύσεις και αυτόφωρο, ήταν διαφορετική. Προερχόταν από στελέχη και δικηγόρους της Lamda Development,της εταιρείας που τρέχει το μεγάλο έργο του Ελληνικού.

Αιτία – μπορεί βέβαια και αφορμή – ήταν η υπεράσπιση από μέρους μου, μαζί με όλη τη γειτονιά, του ελεύθερου χώρου δίπλα στο ρέμα της Ευρυάλης που επιχείρησαν να καταλάβουν με το έτσι θέλω.

Χθες τους εξηγήσαμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και πως η περίφραξη του αεροδρομίου, που είναι εκεί εδώ και δεκαετίες δεν γίνεται να μετακινηθεί επειδή έτσι το κρίνουν εκείνοι και τους βολεύει. Χθες αποχώρησαν. Σήμερα επέστρεψαν περισσότεροι, πιο αποφασισμένοι και μάλιστα με απειλές και φοβέρες.

Τα πράγματα δυστυχώς δεν εξελίσσονται καλά. Όπως γνωρίζουν οι πάντες, από την πρώτη κιόλας στιγμή της έναρξης του δύσκολου και πολυσύνθετου εγχειρήματος για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην Κρατικού Αερολιμένα Αθηνών, σταθήκαμε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, με διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας και πνεύμα γόνιμο και εποικοδομητικό.

Για αυτό το λόγο, έχουμε επιλέξει να είμαστε πολύ φειδωλοί στις δημόσιες τοποθετήσεις μας και να αποφεύγουμε την όποια δημόσια αντιπαράθεση.

«Η δημόσια σιωπή αυτή πιθανώς εκλήφθηκε ως αδυναμία»

Εδώ και καιρό ωστόσο απευθυνόμαστε επίμονα στις κατασκευάστριες εταιρίες και σε κάθε αρμόδιο για τα βουνά από σκόνη που σηκώνονται καθημερινά στις γειτονιές μας, κατά παράβαση κάθε πρόβλεψης που έχουν οι περιβαλλοντικές μελέτες και οι σχετικές αποφάσεις.

Για την κυκλοφοριακή συμφόρηση που αυξάνεται, χωρίς καθαρή λύση στον ορίζοντα. Για το πολύ τσιμέντο και καθόλου πράσινο. Για πολλά ακόμα, που ασκούμε πίεση εκεί που πρέπει και για λόγους ουσίας, όχι επικοινωνίας. Για να βρεθούν λύσεις.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι της περιοχής, ιδίως δε εκείνοι που έχουν αγανακτήσει γιατί δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα του σπιτιού τους εξαιτίας της καθημερινής σκόνης. Για τον ίδιο λόγο δεν έχουμε ακόμα τοποθετηθεί δημόσια σε σχέση με την αίτηση ακύρωσης που ασκήσαμε από κοινού με τον Δήμο Αλίμου για το σχέδιο επιχωμάτωσης της παραλίας μας που έχουν οι επενδυτές. Η δημόσια σιωπή αυτή πιθανώς εκλήφθηκε ως αδυναμία. Δεν είναι.

Έχουμε τη διάθεση και την ελπίδα να δούμε την ολοκλήρωση μιας επένδυσης προς το κοινό συμφέρον και αμοιβαίο όφελος όλης της περιοχής και όλων όσων ζουν και εργάζονται σε αυτή. Όταν ούτε το κοινό συμφέρον υπηρετείται, ούτε το αμοιβαίο όφελος για τους κατοίκους και εργαζόμενους, αλλά αντιμετωπίζουμε απειλές και αυτόφωρα, η απάντησή μας θα είναι απολύτως καθαρή και αποφασιστική. Η συνέχεια στα δικαστήρια και όπου αλλού χρειαστεί.»

 

Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Facebook για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν
 

εμφάνιση σχολίων