0
1
σχόλια
258
λέξεις
VISUALISM
Εκατομμύρια τόνοι λουλουδιών πετάγονται καθημερινά στα σκουπίδια σε όλο τον κόσμο. Λύσεις υπάρχουν...
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
19 Φεβρουαρίου 2024
Εκατομμύρια τόνοι λουλουδιών πετάγονται καθημερινά στα σκουπίδια σε όλο τον κόσμο. Λύσεις υπάρχουν.

Ένα μοντέλο διαχείρισης προσπαθούν να δημιουργήσουν στην Ινδία καθώς οι πιστοί αγοράζουν τόνους λουλουδιών κάθε μέρα για να κάνουν προσφορές στους ναούς. Τα τελετουργικά αφήνουν πίσω τους βουνά από «απορρίμματα» λουλουδιών. Τις περισσότερες φορές καταλήγουν στα ποτάμια τους που είναι ήδη ιδιαίτερα μολυσμένα.

Κάποιες επιχειρήσεις παίρνουν τα λουλούδια και τα μετατρέπουν σε προϊόντα όπως φυσικές βαφές για ενδύματα που πωλούνται σε μεγάλες φίρμες ρούχων σε όλο τον κόσμο ή μετά από επεξεργασία δημιουργούν πρώτες ύλες για αρώματα και παραγωγή λιβανιού.

Στη Δύση μετά από την γιορτή των Χριστουγέννων και την εξόντωση δέντρων ακολουθεί η γιορτή του Βαλεντίνου, το έθιμο της προσφοράς λουλουδιών σε αγαπημένους. Οι τεράστιες ποσότητες λουλουδιών θα ήταν προτιμότερο να αξιοποιηθούν και όχι να καταλήγουν στα σκουπίδια. Υπάρχει φυσικά και η εκστρατεία «μην χαρίσεις άνθη, χάρισε ένα φυτό» η οποία ακολουθεί το πνεύμα και τις απαιτήσεις των καιρών που ζούμε. Ένας και μισός βαθμός Κελσίου πάνω από το μέσο όρο στον πλανήτη Γη φέτος και συνεχίζουμε.

Στον υπέροχο λογαριασμό του φωτογράφου Của Rọt, δεκάδες άνθρωποι φεύγουν από την βιετναμέζικη αγορά Τετ, φορτώνοντας τα δίκυκλά τους με δεντράκια, συνήθως ροδακινιές και κουμκουάτ. Άρον το δεντράκι σου και περιπάτει.
 

Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Fb για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν

Διαβάστε επίσης:
Τα ρυάκια κελαηδάνε ακόμα κάτω από την άσφαλτο
Το πραγματικό της σπίτι είναι ο πάγος
Timelapse: Πέντε χειμώνες σε 3 λεπτά

εμφάνιση σχολίων