0
1
σχόλια
547
λέξεις
CULTURE
Μάρτιος στη Στέγη: Εξασφαλίστε εισιτήρια εγκαίρως γιατί κάνουν φτερά σε χρόνο dt
 
DOCTV.GR
15 Φεβρουαρίου 2024
ROHTKO, Lukasz Twarkowski, 8-10 Μαρτίου 2024: Οι κριτικές όπου έχει ήδη παρουσιαστεί είναι ενθουσιώδεις.Ένα θέαμα απαιτητικό τεχνολογικά και πολυδάπανο, που δύσκολα ανεβαίνει και που όσοι έχασαν πέρυσι στη Στέγη, έχουν την ευκαιρία φέτος να δουν. «Όποιος το δει, δεν θα το ξεχάσει. Σαν τους πίνακες του Ρόθκο. Θέατρο, video art και καθηλωτικά beats». Η τετράωρη παράσταση του Λούκας Ταρκόβσκι έρχεται με μια επική, ιδιοφυή και πρωτότυπη ιστορία για τους ταραγμένους καιρούς μας. Το νέο αστέρι του Πολωνικού θεάτρου, με ένα θέαμα-εμπειρία, στα όρια θεάτρου, σινεμά και video art, πήρε έμπνευση για το  Rohtko (και όχι Rothko) από μια αληθινή ιστορία απάτης και πλαστογραφίας και από αυτήν την αφετηρία ξετυλίγει πολλά κρίσιμα και επίκαιρα ερωτήματα. Τι είναι πλαστό και τι πραγματικό σ΄έναν κόσμο που ζει με το ένα πόδι στην εικονική πραγματικότητα; Το αντίγραφό μπορεί να είναι καλύτερο από το πρωτότυπο. 

Τα Παραδοξιακά, Λένα Πλάτωνος & Stergios T, Στέγη, 01-02 Μαρτίου 2024: Όχι παραδοσιακά, αλλά «παραδοξιακά». Η Λένα Πλάτωνος, μια από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, επιστρέφει με το νέο μουσικό εγχείρημά της, που συνδυάζει τη μουσική παράδοση με τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο. Πάνω από είκοσι τραγούδια από όλα τα μήκη της χώρας θα ακουστούν για πρώτη φορά με έναν τρόπο «παραδοξιακό». Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης θα βρίσκονται τρεις ερμηνευτές, τέσσερις σολίστ παραδοσιακών οργάνων και η Λένα Πλάτωνος με τον Stergio T.

Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού, 07-08 Μαρτίου 2024, Πάντειο Πανεπιστήμιο: Για ένατη χρονιά, η συνεργασία της Στέγης και του Παντείου Πανεπιστημίου δημιουργεί μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού με επίκεντρο τη σύγχρονη μουσική του πρωτοπόρου συνθέτη Maurice Ohana. Η Γέφυρα Μουσικής εκτείνεται φέτος πιο μακριά από κάθε άλλη χρονιά. Σημείο εκκίνησης είναι η Ιβηρική χερσόνησος και το τελευταίο τμήμα του αφιερώματος στον ταξιδευτή-συνθέτη Maurice Ohana (1913-1992). Ο Μορίς Οανά αναγνωρίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους συνθέτες της γενιάς του στη Γαλλία, ήδη από τη δεκαετία του 1960, ενώ το μουσικό έργο του είναι πολυσχιδές, όπως ακριβώς και η μουσική του γλώσσα. Στις συναυλίες της φετινής διοργάνωσης διασχίζουμε τους ωκεανούς μέσα από τρεις συναυλίες. Αιώνες πριν, από την Ιβηρική χερσόνησο ξεκινούσαν οι διαδρομές των καραβιών του υπερατλαντικού δουλεμπορίου προς τα παράλια της Κεντρικής Αφρικής και τη Νότια Αμερική ή προς το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας και τη Νοτιοανατολική Ασία. Με όχημα το πρόγραμμα της Γέφυρας, περνάμε από τους ίδιους δρόμους και ακούμε μουσικές του σήμερα από χώρες της Κεντρικής Αφρικής, τη Βραζιλία και την Ιαπωνία, σε αντίστιξη με μερικές από τις μουσικές που γεννήθηκαν μέσα από εκείνα τα πρώτα ταξίδια.

Η Patti Smith και οι Soundwalk Collective, Στέγη, 13-14 Μαρτίου 2024: Η θρυλική ποιήτρια Patti Smith έρχεται στη Στέγη για να συμμετάσχει στα ηχοτοπία του Correspondences, ένα διήμερο γεμάτο εικόνες και ήχους. Το εξελισσόμενο πρότζεκτ έχει ήδη διανύσει 10 χρόνια, σε μια πληθώρα γεωγραφιών και του φυσικού τους περιβάλλοντος,  με ηχητικά χνάρια που άφησαν εκεί ποιητές, κινηματογραφιστές και επαναστάτες, καθώς και τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής. Η Soundwalk Collective έχει καλλιεργήσει δημιουργικές συνεργασίες, μεταξύ άλλων, με τον Jean-Luc Godard, την Nan Goldin, την Charlotte Gainsbourg.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107


Διαβάστε επίσης:
ODD 2024: Ο Damien Jalet έρχεται στην Αθήνα για ένα masterclass!
Onassis Dance Days 2024: Μουσική, χορός, αδρεναλίνη
Οι 81 ερωτήσεις του Ai Weiwei στην AI


Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Fb για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν
 
εμφάνιση σχολίων