1
1
σχόλια
222
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Δώδεκα χρόνια μετά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο «δικαιώνει» τις γυναίκες οι οποίες έγιναν γνωστές στο Πανελλήνιο ως οι «οροθετικές που διαπόμπευσε ο Λοβέρδος»
 
DOCTV.GR
23 Ιανουαρίου 2024
Μάιος του 2012, προεκλογική περίοδος. Η δημόσια διαπόμπευση οροθετικών γυναικών έγινε με την υπογραφή των Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Προσήχθησαν από την ΕΛΑΣ. Υποχρεώθηκαν να ελεγχθούν για ΗΙV. Προφυλακίστηκαν για κακούργημα. Οι φωτογραφίες τους και τα ονόματά τους κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ.

Δώδεκα χρόνια μετά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τις δικαιώνει για ηθική βλάβη. Και καταδικάζει την Ελλάδα για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Θα δοθεί συνολική αποζημίωση 70.000 ευρώ σε όσες βρίσκονται ακόμα εν ζωή. Κάποιες δεν ζουν πια, άλλες αυτοκτόνησαν, τα παιδιά τους και οι οικογένειες τους, ειδικά όσοι ζούσαν σε τοπικές κοινωνίες, πέρασαν μαύρα χρόνια, τέσσερις πάντως απ΄όσες είχαν προσφύγει στο δικαστήριο έχουν πεθάνει.

Τον Δεκέμβριο του 2016 οι 11 οροθετικές γυναίκες που είχαν οδηγηθεί σε δίκη, κρίθηκαν αθώες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών: Δεν προέκυψε ότι εκδίδονταν, ότι ερχόντουσαν σε σαρκική επαφή χωρίς χρήση προφυλακτικού ή ότι γνώριζαν την οροθετικότητά τους.

Στις εκλογές του 2023 ο Λοβέρδος δεν επανεκλέχτηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ενώ ο Χρυσοχοΐδης βρίσκεται και πάλι (αυτή τη φορά με το κόμμα της Ν.Δ) στη θέση του υπ. Προστασίας του Πολίτη.

«Δεν ξεχνώ»! Δείτε το βραβευμένο σχετικό ντοκιμαντέρ με τίτλο ΕρείπιαΔιαβάστε επίσης: 
Ξάνθη: Σε χωματερή πεθαίνουν 600 σκυλιά!
Όλοι οι «τυχαίοι» άνθρωποι του προέδρου
Ο Μιχάλης Οικονόμου για την οικογένειά του και την τεκνοθεσία
εμφάνιση σχολίων