5
1
σχόλια
303
λέξεις
VIDEO
«Το Ταξίδι της Τροφής: η ιστορία της διατροφής στην Ελλάδα από την προϊστορία μέχρι σήμερα» είναι ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ σε 5 μέρη που μπορείτε να δείτε εδώ
 
DOCTV.GR
11 Ιανουαρίου 2024
Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εξέλιξη της διατροφής στον ελλαδικό χώρο και τη Μεσόγειο, σε πέντε ωριαία επεισόδια που διαρθρώνονται χρονολογικά από τα προϊστορικά χρόνια, την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τα Οθωμανικά χρόνια, την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ως και την Ελλάδα του σήμερα.

Ο θεατής παρακολουθεί τις μεγάλες αλλαγές των τροφών, των σκευών και των διατροφικών συνηθειών στον ελλαδικό χώρο ανά τους αιώνες, τις αλληλεπιδράσεις με άλλους πολιτισμούς όπως των Αράβων, των Οθωμανών, των Ιταλών και των Γάλλων, ενώ φωτίζονται άγνωστες πτυχές όπως οι τροφές του απλού κόσμου στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο.

Επιδίωξη του ντοκιμαντέρ είναι να αποτελέσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία της τροφής, ξεκινώντας 500.000 χρόνια πριν και φτάνοντας έως τις μέρες μας. Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες, πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, άγνωστα ιστορικά τεκμήρια, σπάνια αρχειακά φίλμ, 3D animation, αερολήψεις, καθώς και δραματικές αναπαραστάσεις της καθημερινότητας από την προϊστορία μέχρι σήμερα χαρακτηρίζουν αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικό εγχείρημα.

Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, γυρίσματα σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, σε όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα καθώς και σε σημαντικές τοποθεσίες στο εξωτερικό, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Καππαδοκία και η Μικρά Ασία, η  Μασσαλία, η Σικελία και η Ρώμη. Ερευνητές και ειδικοί της διατροφής φωτίζουν άγνωστες πτυχές της εξέλιξης των τροφών και της μαγειρικής καθώς και τις πολιτιστικές επιρροές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής διατροφής και ταυτότητας.

Υπογράφουν οι δημιουργοί: Ανδρέας Αποστολίδης, Νίκος Νταγιαντάς, Λευτέρης Χαρίτος, Ρέα Αποστολίδη και Γιούρι Αβέρωφ. «Το Ταξίδι της Τροφής: η ιστορία της διατροφής στην Ελλάδα από την προϊστορία μέχρι σήμερα» είναι παραγωγή της Anemon Productiοns με την επιστημονική υποστήριξη και χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Διαβάστε επίσης:
Πόσο ασβέστιο χρειάζομαι;

Η ιδανική συνταγή για σωστό βάρος
Όχι δίαιτα: 19 τροφές για να χάσουμε λίπος και βάρος

 
εμφάνιση σχολίων