0
1
σχόλια
287
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Μεγάλα και σοβαρά έργα υποδομών κινδυνεύουν να μείνουν στη μέση
 
DOCTV.GR
13 Νοεμβρίου 2023
Βαριές αρρυθμίες παρατηρούνται στο Ταμείο Ανάκαμψης καθώς από τη μια παρατηρούνται καθυστερήσεις σε πληρωμές σημαντικών έργων και από την άλλη εκτός χρηματοδότησης μένουν κρίσιμες υποδομές που φθάνουν τα 800 εκατ. €., σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Όπως για παράδειγμα, αντιπλημμυρικά έργα σε Λασίθι, Λουτράκι, Αμφιλοχία και Ωραιόκαστρο. «Ο διαγωνισμός τελείωσε το Μάιο μήνα, και έχουν περάσει έξι-εφτά μήνες και δεν έχουν τελειώσει τα διαδικαστικά κομμάτια για να αναλάβει ο εργολάβος. Τώρα είπαν ότι δεν θα γίνει καθόλου, δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση για αυτό το έργο», είπε ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης.

Το κράτος και οι υπηρεσίες του έχουν εξελιχθεί σε «κακοπληρωτή πελάτη», καθώς καθυστερεί σημαντικά τις πληρωμές έργων που έχουν ενταχθεί σε κοινοτικά προγράμματα.

«Το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων καθυστερούν 8 έως και 10 μήνες σε κάποιους συναδέλφους, οι οποίοι έχουν έρθει σε απόγνωση, και τώρα τελευταία ακριβώς το ίδιο πράγμα και για το ταμείο ανάκαμψης όπου και εκεί δεν πληρώνονται παρότι έχουν συμβάσεις που και εκείνες τρέχουν», δήλωσε ο πρόεδρος ΣΑΤΕ, Ανδρέας Γερακάκης.

Μεγάλα και σοβαρά έργα υποδομών κινδυνεύουν να μείνουν στη μέση. Από το Ταμείο Ανάκαμψης οι πραγματικές πληρωμές φθάνουν μόνο τα 2,5 δις ευρώ ενώ οι λιμνάζοντες πόροι είναι στα 4,5 δις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Όσον αφορά το ταμείο ανάκαμψης πολλοί συνάδελφοι βασίστηκαν σε αυτό και τελικά δεν πληρώθηκαν, κάποια έργα δε έχουν δημοπρατηθεί, έχουν αναδειχθεί ανάδοχοι και δεν έχουν υπογραφεί ακόμα συμβάσεις και έχουμε την πληροφορία ότι θα φύγουν πίσω τα χρήματα», είπε η συντονίστρια ΣΑΤΕ βορειοανατολικού Αιγαίου, Αψωκάρδου Βασιλική.

Τις απέταξες αντιπλημμυρικών έργων παραδέχτηκε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου και ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, αποδίδοντας τις αλλαγές σε γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και σφιχτά χρονοδιαγράμματα.

Το άρθρο του δημοσιεύθηκε στο mega tv 
εμφάνιση σχολίων