0
1
σχόλια
350
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Το ζεύγος Μπακογιάννη – Κοσιώνη είναι η απόλυτη ενσάρκωση του σφιχτού και απροκάλυπτου εναγκαλισμού της πολιτικής με τη μηντιακή εξουσία στην Ελλάδα». -Δημήτρης Τσίρκας
 
DOCTV.GR
16 Οκτωβρίου 2023
Χαμός στα social media μετά την ήττα του Μπακογιάννη στις εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων και της συζύγου του Σίας Κοσιώνη ως βασικής παρουσιάστριας στην κάλυψη των εκλογικών αποτελεσμάτων του τηλεοπτικού σταθμού Skai. Είναι σεξισμός τελικά η αντίδραση της κοινής γνώμης; Το σχόλιο του Δημήτρη Τσίρκα καλύπτει μια μεγάλη μερίδα αυτής:

Όχι, δεν είναι ένδειξη μισογυνισμού, σεξισμού, αντιφεμινισμού και οποιουδήποτε άλλου -ισμού, η χθεσινή καθολική, πλην, όμως αυθόρμητη, σάτιρα της Σίας Κοσιώνη, μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Το ζεύγος Μπακογιάννη – Κοσιώνη είναι η απόλυτη ενσάρκωση του σφιχτού και απροκάλυπτου εναγκαλισμού της πολιτικής με τη μηντιακή εξουσία στην Ελλάδα.

Της θλιβερής συνθήκης όπου η δεύτερη, αντί να ελέγχει την πρώτη, τη νυμφεύεται μεταφορικά και κυριολεκτικά και γίνεται η θεραπαινίδα της (με το αζημίωτο φυσικά) συρρικνώνοντας απελπιστικά τη δημοκρατία στη χώρα. Κάπως έτσι προκύπτει η θέση 107 της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη της Ελευθερίας του Τύπου.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Δύσης, στην οποία υπερηφανεύεται ότι ανήκει η εγχώρια ΛΜΑΤ, όταν κάποιος/α αναλαμβάνει δημόσιο αξίωμα, ο/η σύντροφός του αποσύρεται διακριτικά από υψηλόβαθμες θέσεις στα ΜΜΕ, ακριβώς επειδή σέβονται τα προσχήματα, έστω, του διαχωρισμού των εξουσιών.

Όχι όμως στον γιδότοπο του υπαρκτού Μητσοτακισμού. Εδώ όχι μόνο δεν κρύβουν τη διαπλοκή, αλλά μας την τρίβουν μέσα στα μούτρα. Προβάλλουν μέχρι αηδίας την «ονειρεμένη» ζωή τους με όρους life style - η σελέμπριτι χλιδή της νέας αριστοκρατίας του τόπου - προσθέτοντας και προσβολή στο τραύμα.

Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η σιγουριά και η αλαζονεία τους που δεν σκέφτηκαν καν το ενδεχόμενο της ήττας χθες, ώστε να προστατεύσουν την εκλεκτή τους από το δημόσιο κάζο, βάζοντας κάποιον άλλον να παρουσιάσει τα αποτελέσματα.

Η Σία Κοσιώνη δεν σατιρίστηκε ούτε ως γυναίκα, ούτε ως δημοσιογράφος, αλλά ως εξέχουσα μέτοχος και συνεργός ενός φαύλου και ολοκληρωτικού συστήματος εξουσίας που φαλκιδεύει τη λαϊκή κυριαρχία και λυμαίνεται τη χώρα.

Και αυτό δεν είναι μικροπρέπεια, σεξισμός, μνησικακία. Είναι μια υγιής, υγιέστατη ταξική και δημοκρατική αντίδραση του κόσμου.


Το σχόλιο του Dimitris Tsirkas δημοσιεύθηκε στην προσωπική σελίδα του στο fb. H εικονογράφηση ανήκει στον καλλιτέχνη Anestis Anestis 
εμφάνιση σχολίων