0
1
σχόλια
215
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
DOCTV.GR
19 Σεπτεμβρίου 2023
Η λίστα με τα δώρα που έχουν λάβει οι βουλευτές από διάφορα πρόσωπα και φορείς στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους δεν έχει δηλωθεί από το 2019 πράγμα το οποίο παραβιάζει τη βουλευτική δεοντολογία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το vouliwatch , στο πλαίσιο της εφαρμογής του κώδικα δεοντολογίας της Βουλής προβλέπεται πως οι βουλευτές δημοσιοποιούν ή «δηλώνουν» τα δώρα που λαμβάνουν στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους.

Όπως αναφέρει το site, αυτό έχει να συμβεί από το 2019 όπου και είχε υποβληθεί το σχετικό αίτημα και όπως καταγγέλλει «έμεινε βροντερά αναπάντητο» από τα μέλη του Κοινοβουλίου.

Έπειτα στην ανακοίνωση της ομάδας vouliwatch αναφέρεται ότι «ο Κώδικας Δεοντολογίας της Βουλής προβλέπει, ήδη από το 2016, την τήρηση ονομαστικού και αναλυτικού καταλόγου με τα δώρα που δέχονται οι Βουλευτές/ριές μας ο οποίος τηρείται στη γραμματεία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας».

«Ως Vouliwatch στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για ακριβή, πλήρη και αναλυτική ενημέρωση των πολιτών και για την προώθηση της διαφάνειας και λογοδοσίας στην πολιτική, ζητήσαμε από τη Βουλή να μας παράσχει τον αναλυτικό αυτό κατάλογο που οφείλουν να τηρούν στην αρμόδια Επιτροπή» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ήδη το 2019 είχαμε υποβάλει αίτημα κατάθεσης εγγράφων ζητώντας τη λίστα με τα δώρα που έχουν λάβει τα μέλη του Κοινοβουλίου, το οποίο και έμεινε βροντερά αναπάντητο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο tvxs  ​ 
εμφάνιση σχολίων