0
1
σχόλια
353
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Βοηθήσαμε όταν κληθήκαμε, δεν καθυστερήσαμε»
 
DOCTV.GR
8 Σεπτεμβρίου 2023
Αιχμές για τον συντονισμό του Βασίλη Κικίλια και του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου στη διαχείριση της κακοκαιρίας Daniel άφησε ο Νίκος Δένδιας.

«Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από το βράδυ της Τετάρτης, προσθέτοντας με νόημα πως

Η συνδρομή του στρατού ζητήθηκε την Πέμπτη, όταν ήδη πολλές περιοχές της Θεσσαλίας δεν μπορούσαν να προσεγγιστούν λόγω πλημμυρών ενώ εκατοντάδες είχαν αποκλειστεί.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να προσφέρουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρχές αρμόδιες όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως ο συντονισμός δεν είναι στη δικαιοδοσία του υπουργείου του.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια: «Θα ήθελα κατ’ αρχάς να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη για τις ζωές που χάθηκαν κατά την πρόσφατη πρωτοφανή κακοκαιρία. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους οικείους τους, όπως και τη συμπαράσταση της Ηγεσίας και του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους κατοίκους των περιοχών οι οποίες επλήγησαν. Για τις καταστροφές στις περιουσίες τους και στις υποδομές στους τόπους κατοικίας τους.

Υποχρεούμαι όμως να εκφράσω και τις ευχαριστίες μου στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Με αυταπάρνηση, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, εκτέλεσαν με επαγγελματισμό και αφοσίωση στο καθήκον τις εντολές που τους δόθηκαν για βοήθεια στους συνανθρώπους μας.

Επιθυμώ να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές.

Όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, έχοντας τεθεί σε ετοιμότητα από την Τετάρτη το βράδυ. Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας θα είναι και στο μέλλον σε πλήρη ετοιμότητα να τεθούν στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών σε παρόμοιες δύσκολες ώρες, εάν έρθουν.Σε κάθε περίπτωση, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, αποτελώντας τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και σκέπη της».
εμφάνιση σχολίων