0
1
σχόλια
367
λέξεις
CULTURE
Τα Music Escapades παρουσιάζουν τις EXPE & ΧΑΡΑ στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ, με ελεύθερη είσοδο
 
DOCTV.GR
5 Σεπτεμβρίου 2023
Δημιουργούς της νεότερης γενιάς και απροσδόκητες μουσικές συναντήσεις παρουσιάζει η ενότητα συναυλιών Music Escapades στα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 21.00 το ελληνικό hip hop γίνεται γυναικεία υπόθεση με δύο δυναμικές παρουσίες της εγχώριας σκηνής: την εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη EXPE, η οποία εναλλάσσεται με άνεση μεταξύ τραγουδιού και rapping και τη ΧΑΡΑ, που από την ποίηση μεταπηδάει στο κουπλέ-ρεφρέν. Η νέα γενιά εκφράζει με ρίμες τα όνειρα και τις αγωνίες της σε ένα ξεχωριστό live στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ. Τη συναυλία, που είναι και η τελευταία της σειράς για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, θα ανοίξει η ανερχόμενη DJ Alexandra Pitsouni, εκπρόσωπος του νέου ρεύματος στη rap μουσική.

Η EXPE είναι μια πολυδιάστατη καλλιτέχνις που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη rap, το trap και το trip hop. Μέχρι σήμερα, έχει κυκλοφορήσει τρία προσωπικά άλμπουμ και αρκετά singles, τα οποία την έχουν καθιερώσει ως μια υπολογίσιμη δύναμη στον κόσμο του hip hop. Το ντεμπούτο άλμπουμ της, Laguna (2020), ανέδειξε το ακατέργαστο ταλέντοτης και συγκέντρωσε τον βασικό πυρήνα των θαυμαστών της, ενώ ακολούθησαν δύο ακόμα κυκλοφορίες, το PSTKN (2021) και το Easy (2022), με τα οποία δικαίωσε τη φήμη της ευέλικτης μουσικά και καινοτόμου καλλιτέχνιδας. Αντιπροσωπεύει μία νέα γενιά καλλιτεχνών που αμφισβητεί το status quo, ενώ οι ηλεκτρισμένες ερμηνείες και η επιβλητική σκηνική της παρουσία, την καθιστούν μία από τις πιο δυναμικές περφόρμερ του είδους.

H XAΡΑ αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες νέες γυναικείες φωνές στην ελληνική hip hop σκηνή και μία πολλά υποσχόμενη καλλιτέχνιδα. Ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία να γράφει ποιήματα, ενώ λίγα χρόνια αργότερα ήρθε σε επαφή με την κουλτούρα του hip hop για να συνειδητοποιήσει πως η ποίηση μπορεί να γεννηθεί και αλλιώς. Έγραψε τα πρώτα της rap κομμάτια σε ηλικία 14 ετών, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια η μουσική της γνωρίζει ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή, καθώς έχει μπει δυναμικά στη hip hop σκηνή, με έντονους ρυθμούς, δυνατό και κοινωνικό στίχο. Φέτος, αναμένεται να κυκλοφορήσει και το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ. 
 

Music Escapades στο ΚΠΙΣΝ: Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 21:00, Πανοραμικά Σκαλιά, Είσοδος ελεύθερη
Φωτογραφία από το FB του ΚΠΙΣΝ
 

Διαβάστε επίσης: 5 στάσεις πολιτισμού στη Στέγη  
εμφάνιση σχολίων