0
1
σχόλια
278
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Το εμβληματικό συγκρότημα έρχεται για μια συναυλία στο ΚΠΙΣΝ, με ελεύθερη είσοδο
 
DOCTV.GR
1 Σεπτεμβρίου 2023
Ένα από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα στην ιστορία της world μουσικής έρχεται, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στο ΚΠΙΣΝ με χορευτικούς ρυθμούς της αφρικανικής ηπείρου. Η σειρά συναυλιών Parklife παρουσιάζει διεθνείς μουσικούς καλύπτοντας ένα ευρύ μουσικό φάσμα και δίνοντάς μας αφορμή για ξεχωριστές μουσικές αποδράσεις στο Ξέφωτο 

Η επική ιστορία τους ξεκινάει τη δεκαετία του ’60 στην καρδιά της Μεντίνα του Ντακάρ. Ένα σχήμα που ξεκίνησε ως house band στο περίφημο Baobab Club του Ντακάρ, εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη χορευτική μπάντα της αφρικανικής ηπείρου.

H θρυλική Orchestra Baobab, λατρεμένη τόσο στην πατρίδα τους, τη Σενεγάλη, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, 52 χρόνια από την ίδρυσή της, εξακολουθεί να φέρνει σε κάθε τόπο που επισκέπτεται το ιδιαίτερο χαρμάνι της, το οποίο μπλέκει afrolatin και κουβανέζικους ρυθμούς με την griot music της Δυτικής Αφρικής.

Έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από είκοσι στούντιο άλμπουμ, μεταξύ των οποίων το Ken Dou Werente του 1982, το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία άλμπουμ world music, ενώ αξέχαστες έχουν μείνει οι συνεργασίες τους με ονόματα όπως ο Ibrahim Ferrer των Buena Vista Social Club, ο Cheikh Ibra Fam, ο Youssou N’Dour και ο Dave Matthews.

Διανύοντας, τα τελευταία 20 χρόνια, μια συνεχή περίοδο ανασυγκρότησης και «δεύτερης ζωής», μέσα από επαναηχογραφήσεις, νέες κυκλοφορίες και μνημειώδεις συναυλίες, η Orchestra Baobab βλέπει διαρκώς τον εαυτό της να αναγεννάται (στην κυριολεξία, καθώς πολλά από τα αρχικά μέλη της μπάντας έχουν φύγει από τη ζωή, με τη σκυτάλη να έχει περάσει στους απογόνους τους) και επιβεβαιώνει με κάθε της εμφάνιση την παγκόσμια φήμη της.
 

Orchestra Baobab: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 21.00, Είσοδος ελεύθερη, ΚΠΣΙΝ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Φωτογραφά: fb, ​Orchestra Baobab
εμφάνιση σχολίων