0
1
σχόλια
266
λέξεις
ΖΗΝ
Εάν αγαπάτε το λεμόνι, θα την λατρέψετε
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
26 Ιουνίου 2023
ΥΛΙΚΑ:
Για τη βάση:
1 1/2 φλ. μπισκότα Digestive, κομματιασμένα
1/3 φλ. ζάχαρη
2 κ.γλ. κανέλα
1/2 φλ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση:
1 σακουλάκι ζελέ λεμόνι
2/3 φλ. βραστό νερό
1/2 φλ. κρύο νερό
1/2 φλ. παγάκια
1 φακελάκι σαντιγύ στιγμής
1/2 φλ. φρεσκοστιμμένο χυμό λεμόνι
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τρίβετε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε τη ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. και το πιέζετε ώστε να δημιουργήσετε μια βάση. Βάζετε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.  Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το βραστό νερό και τη σκόνη ζελέ και ανακατεύετε μέχρι αυτή να διαλυθεί καλά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το κρύο νερό και τα παγάκια και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πείζει ελαφρά. Αφήνετε στην άκρη και φτιάχνετε τη σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε τη σαντιγύ στο μείγμα ζελέ και ομογενοποιείτε με απαλές κινήσεις, για να διατηρηθεί όσο το δυνατό πιο αφράτο. Προσθέτε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει σιγά-σιγά.  Στη συνέχεια, απλώνετε την κρέμα λεμονιού πάνω στη βάση και ξαναβάζετε στο ψυγείο για 6 ώρες μέχρι να πήξει καλά. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

ΤΙΠ: Όταν παρασκευάζετε το μείγμα του ζελέ, προσθέστε το ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Στη συνέχεια προσθέστε το κρύο νερό και τα παγάκια και αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά τουλάχιστον πριν προσθέσετε τη σαντιγύ, διαφορετικά η κρέμα δεν θα δέσει και θα είναι πολύ ρευστή.


Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Κολοκυθάκια με κάθε τρόπο
ΣΥΝΤΑΓΗ: Σπιτικό χούμους
Τι εστί βερίκοκο
εμφάνιση σχολίων