0
1
σχόλια
317
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Το Movement Radio και τα Plásmata II της Στέγης παρουσιάζουν την συναυλία της Caterina Barbieri, με ελεύθερη είσοδο
 
DOCTV.GR
25 Ιουνίου 2023
«Ένα ταξίδι που σου αλλάζει το μυαλό» και «μια ονειρομηχανή για τα αυτιά» -Το Pitchfork για την Caterina Barbieri.

Στο πλαίσιο της έκθεσης Plásmata II: Ioannina της Στέγης, το Movement Radio παρουσιάζει την Ιταλίδα μουσικό στο κάστρο του Ιτς Καλέ, στις 29 Ιουνίου.

Η Θεωρείται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της μουσικής σύμφωνα με τον διεθνή μουσικό Τύπο: η Μπαμπιέρι είναι ένας αιθέριος συγκερασμός από κλασική και ηλεκτρονική, μινιμαλιστική μουσική.. Έχει παίξει στα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου, από το Primavera Sound ως το Sonar, αλλά και στο Barbican του Λονδίνου, στη Volksbühne του Βερολίνου, στη Φιλαρμονική του Παρισιού.

Τα Plásmata II της Στέγης υποδέχονται την Caterina Barbieri στο Ιτς Καλέ στα Γιάννενα. Ένα μουσικό ταξίδι σε έναν εσωτερικό χώρο τόσο τεράστιο όσο το σύμπαν και, συγχρόνως, τόσο στενά προσωπικό όσο ένας παλμός της καρδιάς.

Το Pitchfork έχει περιγράψει τη μουσική της ως «ένα ταξίδι που σου αλλάζει το μυαλό» και «μια ονειρομηχανή για τα αυτιά». Ο δίσκος “Spirit Exit” (2022), χαρακτηρίστηκε από το NPR «βαθιά ψυχεδελικός και, κατ’ επέκταση, ανατρεπτικός· όπως συμβαίνει και με τη φύση, οι επιπτώσεις του δεν μπορούν ακριβώς να οριοθετηθούν ή να προβλεφθούν».
 

Από την εποχή των πρώιμων κυκλοφοριών της στην Important Records, η Κατερίνα Μπαρμπιέρι έχει αποκτήσει αφοσιωμένους θαυμαστές, μεταξύ τόσο του κοινού όσο και των κριτικών, με αποκορύφωμα την κυκλοφορία της στην Editions Mego, “Ecstatic Computation”, που ανακηρύχθηκε Άλμπουμ της Χρονιάς από το Bleep και φιγουράριζε στις περισσότερες λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ του 2019.


Το Φεστιβάλ Plásmata ΙΙ: Ioannina συνεχίζεται με νέο διευρυμένο ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 18:00 - 00:00, Σάββατο – Κυριακή 13:00 - 00:00

Caterina Barbieri στα Plásmata II x Movement Radio: 29 Ιουνίου 2023, Ιτς Καλέ, Αυλή του Μουσείου Αργυροτεχνίας, Ιωάννινα, 22:00 - 23:00, με ελεύθερη είσοδο

 
Διαβάστε επίσης: Plásmata στα Ιωάννινα
εμφάνιση σχολίων