0
1
σχόλια
289
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναδημοσίευσε στο Twitter ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα μεταξύ 44 χωρών με τα υψηλότερα λειτουργικά έξοδα για ένα σπίτι 85 τμ
 
DOCTV.GR
7 Ιουνίου 2023
Να κάνει περαιτέρω γνωστό το γεγονός ότι τα νοικοκυριά στη χώρα δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να τα βγάλουν πέρα μέρα με τη μέρα, αποφάσισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος επεσήμανε στο Twitter ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα μεταξύ 44 χωρών με το υψηλότερο μηνιαίο κόστος για τα λειτουργικά έξοδα για ένα σπίτι 85 τ.μ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη γνωστή ιστοσελίδα World of Statistics η Ελλάδα βρίσκεται στην 9η θέση (ανάμεσα σε 44 χώρες) όσον αφορά στα χρήματα που χρειάζονται κάθε μήνα για την πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος, τηλεφώνου, θέρμανσης, ίντερνετ για ένα διαμέρισμα 85 τετραγωνικών μέτρων. Σε αυτό το κόστος δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για ένοικο και για διατροφή.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση ωστόσο είναι το γεγονός ότι αν και η εν λόγω ανάρτηση παρουσιάζει αρνητικά δεδομένα για τη χώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε να κάνει αναδημοσίευση στο Twitter.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε χαμηλότερες θέσεις από την Ελλάδα, βρίσκονται χώρες όπως η Σουηδία, η Δανία η Νορβηγία, η Φινλανδία, το Βέλγιο, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, στις οποίες οι μισθοί είναι πολύ υψηλότεροι από την χώρα.

Με λίγα λόγια στις παραπάνω χώρες και οι μισθοί είναι υψηλότεροι σε σχέση με την Ελλάδα και το κόστος συντήρησης του νοικοκυριού χαμηλότερο. Όπως άλλωστε έχει πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «η Ελλάδα είναι μία χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής».

 
 Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην avgi
Photo: b.com/adonisgeorgiadis

εμφάνιση σχολίων