0
1
σχόλια
347
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
DOCTV.GR
14 Μαρτίου 2023
Στην γνωστή τακτική της με κάθε τρόπο περιφρούρησης του πρωθυπουργού κάθε φορά που προκύπτει κρισιακής κλίμακας απειλή προς την κυβέρνηση επιδόθηκε ο Γιάννης Οικονόμου και στην περίπτωση της τραγωδίας των Τεμπών.

Εμφανιζόμενος στον Σκάι, ρωτήθηκε εάν η κατάσταση στον ΟΣΕ ήταν γνωστή στην κυβέρνηση ή και στον πρωθυπουργό, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά ότι «σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει, δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα».

Ενώ, για τον τέως υπουργό Μεταφορών και Υποδομών είπε ότι «υπάρχει πολιτική ευθύνη, η οποία ανελήφθη».

Κατά τα άλλα επανέλαβε ότι «ο πρωθυπουργός μάχεται από την πρώτη στιγμή» εναντίον των «παθογενειών» και ότι «σε κάθε παρουσία του ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η επόμενη 10ετία θα είναι η δεκαετία των σιδηροδρόμων σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου».

Μίλησε ακόμα για «μαύρο χάλι που υπήρχε στη διοίκηση του ΟΣΕ» και αποπροσανατόλισε από από την αντικειμενική ευθύνη της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «νοοτροπία του λουφάρω και φεύγω μισή ώρα νωρίτερα από τη βάρδια, βάζω τον καινούριο για να πάρουν τα ρεπό τους οι παλιοί, κάνω τον έξυπνο και φεύγω παίρνοντας μια αναρρωτική άδεια την επόμενη μέρα για να μην μπλέξω».

Για τις συμβάσεις είπε ότι η ιστορία και η εξέλιξή τους θα αποδειχθεί στη Βουλή, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα τελματωμένο έργο και ότι από το 2019 «με καθυστερήσεις ξεμπλοκαρίστηκε ένα έργο που σήμερα έχει παραδοθεί στο 70%».

Δεν απάντησε για την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή απλώς είπε πως θα τεθεί όταν έρθει η ώρα γιατί τώρα δεν είναι του παρόντος.

Για το εάν ο τέως υπουργός – ο οποίος παραμένει εκνευριστικά σιωπηλός για το Μαξίμου - θα δώσει εξηγήσεις, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες».

Μίλησε για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το 2017 έπρεπε να έχουν παραδοθεί 52 σταθμοί και 3 κέντρα τηλεδιοίκησης, αλλά τελικά παραλήφθηκαν 17 σταθμοί και κανένα κέντρο τηλεδιοίκησης.

Τέλος κάλεσε να μην μετατραπεί η τραγωδία σε έναν εμφύλιο μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής και τόνισε ότι οι ευθύνες θα αποσαφηνιστούν στα δικαστήρια.

Via tvxs
εμφάνιση σχολίων