2
1
σχόλια
496
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Τα ηχοτοπία του Constantine Skourlis από το Πάρκο Λαυρίου μας ταξιδεύουν για το Onassis Channel στο YouTube. Δείτε το χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό
 
ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ | ΦΩΤΟ: ONASSIS CULTURE
9 Μαρτίου 2023
Την Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 21:00, οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της πρώην Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου, το ιδιαίτερο μουσικό έργο του Constantine Skourlis, αλλά και η visual artist Theresa Baumgartner, μας επιστρέφουν στο STAGES A/LIVE.

Ο αντισυμβατικός καλλιτέχνης Constantine Skourlis δημιουργεί μουσική των αντιθέσεων. Από την κλασική μουσική με την οποία μεγάλωσε και την τζαζ, στο ψυχεδελικό ροκ και την ambient, μας ταξιδεύει σε μοναδικούς συγκερασμούς, πέρα από τα όρια της μουσικής. Η έμπνευσή του έρχεται από διάφορα είδη όπως μπαρόκ και μεσαιωνική μουσική, τζαζ, noise, techno, modern classical. Ο C. Skourlis κυκλοφορεί μουσική με την καλή δισκογραφική Bedouin Records που έχει έδρα της το Βερολίνο. Μπορείτε να ανακαλυψετε τη μουσική του εκεί.

Light Design από την εικαστικό Theresa Baumgartner: Η ιδιαίτερη μουσική του στη συναυλία του STAGES A/LIVE, μας ταξιδεύει σε τοπία του ήχου με τη βοήθεια της εικαστικού Theresa Baumgartner. Όπως σε κάθε της έργο, έτσι και αυτή τη φορά η Baumgartner θολώνει τα όρια μεταξύ της οπτικοακουστικής περφόρμανς και της εικαστικής εγκατάστασης. Χρησιμοποιεί πειραματικές κινηματογραφικές τεχνικές και η σκηνογραφική της ματιά έχει τις ρίζες της στις καλές τέχνες και τη γλυπτική. Το πιο πρόσφατο πρότζεκτ της είναι μια συνεργασία με τη Hildur Guðnadóttir πάνω στη βραβευμένη με Emmy και Χρυσή Σφαίρα μουσική επένδυση της Ισλανδής συνθέτριας για την τηλεοπτική σειρά Chernobyl (HBO).

Το Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου: Ιδρύθηκε το 1992 και αποτελεί ένα πρωτοποριακό εγχείρημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Στεγάζεται στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της πρώην Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου (1875-1989) σε χώρο 250 στρεμμάτων, μεγάλο μέρος του οποίου αποκατέστησε. Το ΕΜΠ με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, συνέβαλε στην αναγέννηση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και τη λειτουργία τους ως κοιτίδα ανάπτυξης δραστηριοτήτων τεχνολογικού, εκπαιδευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Σήμερα, το συγκρότημα της ελληνικής βιομηχανίας του 19ου αιώνα αποτελεί μνημείο. Στις εγκαταστάσεις του Πάρκου φιλοξενούνται και παράγονται εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως παραστάσεις, και συνέδρια, ενώ έχει αποτελέσει και κινηματογραφικό πλατό για διάφορες ταινίες και σειρές.

Το STAGES A/LIVE στο YouTube του Ιδρύματος Ωνάση δημιουργήθηκε προκειμένου να υποστηρίξει την ανεξάρτητη μουσική στην Ελλάδα. Μέσα από το κανάλι έχουμε δει από τους Θραξ Πανκc και τους Nightstalker, μέχρι τον Παύλο Παυλίδη, τον Saske και τον Ψαραντώνη σε μια σειρά από απροσδόκητους χώρους όπως το Κατάστημα Κράτησης στη Νιγρίτα Σερρών ή το Νερατζέ Τζαμί στην Κρήτη.

Δείτε το τρέιλερ εδώ: 


Δείτε την πρεμιέρα εδώ: 


Συντελεστές Stages A/Live
Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρήστος Σαρρής
Διεύθυνση Παραγωγής: Έλενα Χωρέμη,
Σμαράγδα Δογάνη
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Constantine Skourlis Stages A/Live
Μουσική: Constantine Skourlis
Μπάσο Κλαρινέτο: Κώστας Τζέκος
Halldorophone: Κωνσταντίνος Χίνης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Theresa Baumgartner 
Ηχοληψία: Νικόλας Καζάζης
Τεχνικός Φωτισμού: Βαγγέλης Μούντριχας
Οργάνωση Παραγωγής: Αντωνία Οικονόμου
Νομική Εκπροσώπηση: ERGO 
Music under license from Bedouin Records 


STAGES A/LIVE -  Constantine Skourlis στο Πάρκο Λαυρίου: Στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση από την Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 21:00. Μπορείτε να το δείτε χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό.

 
Διαβάστε επίσης:
Online live: O Ψαραντώνης από το Νερατζέ Τζαμί
Online Live: Larry Gus και Σιγανίδης στo Onassis Channel
Ο Μπισμπίκης ανεβάζει το «Έγκλημα και Τιμωρία: Αθήνα»
6 διεθνείς στάσεις στη Στέγη
εμφάνιση σχολίων