0
1
σχόλια
271
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Το ξέσπασμα 19χρονης που επέζησε
 
DOCTV.GR
9 Μαρτίου 2023
Κατάθεση ψυχής από τη 19χρονη που βρισκόταν στο 2ο βαγόνι - «Να κλείσουν όλοι τα στόματά τους. Κανείς να μη βγει και κανείς να μη μιλήσει. Καμία συγγνώμη»

Γροθιά στο στομάχι είναι η μαρτυρία 19χρονης φοιτήτριας που βρισκόταν στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Η 19χρονη μίλησε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια στον ANT1, όπου μεταξύ άλλων πως «ντρέπομαι που είμαι ζωντανή» και «ζητάω συγγνώμη που επέζησα».

«Είμαι τυχερή που ζω σε αυτή τη χώρα και πρέπει να ευχαριστήσω. Ντρέπομαι που ζω στην Ελλάδα. Τι να πω για τα παιδιά που ήταν μέσα. Ντρέπομαι και ζητάω συγγνώμη που επέζησα» είπε σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

«Στους ανθρώπους που πέθαναν τα παιδιά τους τι να πεις . Να κλείσουν όλοι τα στόματά τους. Κανείς να μη βγει και κανείς να μη μιλήσει. Καμία συγγνώμη δεν θα τα αλλάξει αυτά, όλοι θα είμαστε δολοφόνοι αν δεν αλλάξουν όλα αυτά» συνέχισε στο ξέσπασμά της η 19χρονη.

Η Βασιλική βρισκόταν στο βαγόνι-εστιατόριο, το δεύτερο, βαγόνι του τρένου την ώρα της σύγκρουσης και γλίτωσε όταν μαζί με το αγόρι της βρήκαν μια τρύπα στο έδαφος και βγήκε από αυτή.

Όπως εξομολογήθηκε «οχτώ ημέρες δεν έχω κοιμηθεί, εκείνοι όλοι πως μπορούν και κοιμούνται; Πετάνε τριαντάφυλλα στα τρένα λες και είμαστε στα μπουζούκια. Οχτώ ημέρες είμαι ζωντανή-νεκρή». «Όλοι φταίμε, από τον πρώτο έως τον τελευταίο και δεν βγαίνει κανείς να πει τίποτα. Οι άνθρωποι αυτοί πώς θα γυρίσουν πίσω, οι οικογένειες αυτές πώς θα συνέλθουν;» κατέληξε στο ξέσπασμά της η 19χρονη Βασιλική που επέζησε από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Via Αυγή 


Διαβάστε επίσης: Ιστορικής σημασίας διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια σε κυβέρνηση και ιδιωτικοποιήσεις
εμφάνιση σχολίων