0
1
σχόλια
326
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Τα κοράκια των πλειστηριασμών α’ κατοικίας και τα funds είναι εδώ
 
DOCTV.GR
1 Μαρτίου 2023
Η Ευδοκία Παπαθανασίου, λαμβάνει οικονομικό βοήθημα 310 ευρώ. Είναι πρώην κομμώτρια αλλά πάσχει με ρευματοαρθρίτιδα από το 2016, και λαμβάνει υποστήριξη από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Αθηναίων. Έχασε το σπίτι της, διότι αδυνατούσε να αποπληρώσει το στεγαστικό δάνειο, για 46.000 ευρώ.

Η ανάπηρη κυρία είπε στο κοράκι που ήρθε για την έξωση: «Μα δεν μπορώ να σου ανοίξω, είμαι ανάπηρη»      

Αρχικά είχε λάβει στεγαστικό δάνειο 90.000 ευρώ για ένα σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα: σταμάτησε να εργάζεται μετά τα προβλήματα αναπηρίας και δεν μπόρεσε να το αποπληρώσει. Όταν ήρθε σε επικοινωνία με το fund, το θέμα δεν προχώρησε λόγω του χαμηλού εισοδήματός της. Σε συνέντευξη που έδωσε στο Open, εξήγησε την ιστορία της:

«Ξαφνικά ακούω την πόρτα να κάνει “χρατς -χρατς” και φοβήθηκα μην είναι κλέφτες. Μετά άκουσα ότι άρχισαν να χτυπούν με μπουνιές. Τους ρώτησα “ποιος είναι;” και μετά τους ζήτησα να περιμένουν λίγο για να τους ανοίξω. Πήρα τηλέφωνο την κυρία που έχει τα κλειδιά στο σπίτι. Βλέπω έναν να πηδάει από το διπλανό μπαλκόνι και να μου χτυπάει το τζάμι για να του ανοίξω. Του λέω “μα δεν μπορώ να σου ανοίξω, είμαι ανάπηρη”.

Εκείνη την ώρα, ανοίξανε την πόρτα και άνοιξαν και εκείνου την μπαλκονόπορτα. Μου είπαν “έχεις πέντε λεπτά διορία να μαζέψετε τα πάντα και να βγείτε”. Τους είπα μα δώστε μου τουλάχιστον δύο-τρεις μήνες να φύγω αξιοπρεπώς. Πού να πάω;

Δεν με άφηναν ούτε τηλέφωνο να πάρω. Ήθελα να κάνω την ανάγκη μου και δεν μπορούσα. Ξέρετε, φοβήθηκα. Μια γυναίκα μου φώναζε “τέλειωνε θα έρθουν να σε πάρουνε”! Δεν μπορώ να καταλάβω την συμπεριφορά της, δεν είχε καρδιά;».


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα άτομα αυτά τής μάζεψαν σε μία σακούλα δέκα φάρμακα και την τσάντα της, προκειμένου να φύγει άμεσα. Η αστυνομία, που κλήθηκε, δεν δέχτηκε να την βγάλει έξω, ενώ αργότερα αλληλέγγυες ομάδες, πολίτες και μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών α’ κατοικίας έφτασαν στο σημείο και η έξωση αναβλήθηκε.
εμφάνιση σχολίων