1
1
σχόλια
252
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Με σκουπιδότοπο έμοιαζε ο προαύλιος χώρος του Κέντρου Διαχείρισης Ειδών Πρώτης Ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής. Ο Πατούλης «δείχνει» τους εθελοντές…
 
DOCTV.GR
20 Φεβρουαρίου 2023
Πεταμένα ρούχα, γάλα και πάνες ήταν μερικά από τα «αχρείαστα» που προορίζονταν για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης απάντησε στο MEGA: «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις σε εξέλιξη η αποστολή που εστάλη των 50 φορτηγών της Περιφέρειας, και σε λίγο θα βρίσκεται στην Τουρκία. Αυτό στο οποίο αναφέρεστε, ήθελα να πω ότι χιλιάδες τόνοι μετά την πρόσκληση που κάναμε στους δήμους, έρχονται και κάθε μέρα που εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, κατηγοριοποιούν όλες αυτές τις χιλιάδες τόνους ρούχων».

«Υπήρχαν πολλοί εθελοντές που βοήθησαν ας αυτή την αποστολή για να φύγει την Κυριακή το πρωί, προκειμένου να γίνει η διαλογή των ρούχων. Τα ρούχα που ήταν ακατάλληλα, πάνε για ανακύκλωση. Την προηγούμενη ημέρα ήταν εκεί τα ρούχα για να τα πάρει η ανακύκλωση, και επειδή δεν υπήρχε κάποιος να ανοίξει την Κυριακή την αποθήκη, μετά τη διαδικασία της διαλογής, είδαμε αυτή την εικόνα. Εγώ δεν είδα πάνες και γάλατα. Κάποια εξ αυτών, δεν ξέρω τι ώρα τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, είναι αυτά που αφήνουν οι συμπολίτες μας για να πάνε στη διαλογή».

Μας είπε δηλαδή πως αφενός δεν είδε κάτι χρήσιμο, αφετέρου οι εθελοντές κάνουν την διαλογή οπότε οι εθελοντές μάλλον φταίνε!

Στις φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμου πάντως, διακρίνονται είδη σε καλή κατάσταση. Γι’ άλλη μια φορά η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης πάει στα σκουπίδια σε αυτή τη χώρα, πλήττοντας την αξία της αλληλεγγύης.
 
εμφάνιση σχολίων