0
1
σχόλια
320
λέξεις
CULTURE
Ένας εξάωρος εικαστικός διαλογισμός από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου με μουσική Κωνσταντίνου Β στο Μέγαρο. Είσοδος ελεύθερη
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΔΟΥ
24 Ιανουαρίου 2023
Το ΜΕΣΑ μας προκαλεί να καθίσουμε αναπαυτικά, να ξαπλώσουμε να πιούμε, να χαλαρώσουμε, να ονειρευτούμε ή και να κοιμηθούμε ακόμα στη φιλόξενη ατμόσφαιρα του

ΤΟ ΜΕΣΑ ως video installation έχει ήδη ταξιδέψει στα φεστιβάλ του κόσμου έχοντας παρουσιαστεί στο Άμστερνταμ, την Μόσχα, το Μόντρεαλ, την Ταϊπέι, το Τορίνο, τη Δρέσδη, το Μονπελλιέ,  την Βασιλεία, την Καλαμάτα, το Ραβέλλο και το Λούκκα.

Το ΜΕΣΑ ξεκίνησε σαν ένα μεγάλων διαστάσεων καλλιτεχνικό πείραμα,  μια θεατρική εγκατάσταση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 2011. Μέσα σε ένα δωμάτιο που στήθηκε στη σκηνή, τριάντα ερμηνευτές επαναλάμβαναν πανομοιότυπα μια απλή σειρά κινήσεων, παρουσιάζοντας την καθημερινή μας επιστροφή στο σπίτι μέσα από αμέτρητους συνδυασμούς και επιστρώσεις. Η σκηνική δράση ξεκινούσε πριν το θέατρο ανοίξει και συνεχιζόταν αφού είχε αναχωρήσει και ο τελευταίος επισκέπτης. Το θέατρο ήταν ανοιχτό για το κοινό έξι ώρες κάθε μέρα.

Το ΜΕΣΑ αντιμετώπιζε το  θέατρο ως εκθεσιακό χώρο και το έργο ως έκθεμα.Ένα αμοντάριστο μονοπλάνο  της εμπειρίας αυτής παρουσιάζεται στην βίντεο εγκατάσταση.

Παράλληλα με την βίντεο εγκατάσταση πρωτοπαρουσιάζεται το BACKSIDE -ένα φιλμ  καταγραφή των μυστικών μηχανισμών του  ΜΕΣΑ που γύρισε και μόνταρε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στα παρασκήνια της μαραθώνιας εξάωρης παράστασης.

Το Μέγαρο γιορτάζοντας φέτος την ανανέωση του residency του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο χώρο του, παράλληλα με τις παραστάσεις του ΙΝΚ, προσφέρει το ΜΕΣΑ δωρεάν στο κοινό.

ΜΕΣΑ (video installation). Σύλληψη και Σκηνοθεσία Δημήτρης Παπαϊωαννου, Μουσική Κωνσταντίνος Β, Φωτισμοί Αλέκος Γιάνναρος. Μέσα στο δωμάτιο Πάνος Αθανασόπουλος, Θανάσης Ακοκκαλίδης, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Νατάσα Αρέθα, Νίκος Δραγώνας, Βαγγέλης Ζαρκάδας, Μανώλης Θεοδωράκης, Μιχάλης Θεοφάνους, Γιώργος Καφετζόπουλος, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Αμαλία Κοσμά, Ελευθερία Λαγουδάκη, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Σάββας Μπαλτζής, Κωνσταντίνος Μαραβέλιας, Γιώργος Μάτσκαρης, Γιάννης Νικολαΐδης, Ίλια Ντετσάβες-Πόγκα, Χρήστος Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπακαμμένος, Σίμος Πατιερίδης, Ηλίας Ραφαηλίδης, Καλλιόπη Σίμου, Διογένης Σκαλτσάς, Δρόσος Σκώτης, Συμεών Τσακίρης, Σοφία Τσιαουση, , Αltin Huta, Tadeu Liesenfeld


18–30 Ιανουαρίου, Aίθουσα Banquet, Είσοδος ελεύθερη, καθημερινά από τις έξι το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.


Διαβάστε επίσης:
Έρχεται η Στρέλλα στην Εναλλακτική Λυρική
Ποιος είναι ο George;

 
εμφάνιση σχολίων