0
1
σχόλια
227
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
DOCTV.GR
28 Νοεμβρίου 2022
Με μια ανάρτηση ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το χριστουγεννιάτικο δέντρο που έφτασε από την Ευρυτανία στην πλατεία Συντάγματος.

Ούτε που του πέρασε από το μυαλό η σκέψη ότι το μήνυμα που στέλνει είναι αντιοικολογικό σε μια εποχή στην οποία ο σεβασμός στα δέντρα αποτελεί δείκτη προσωπικής και κοινωνικής ποιότητας.

Στο πανηγυρικό του tweet, ο λάτρης του Ρουβά και εμπνευστής του δαπανηρού και καταστροφικού για το κέντρο της Αθήνας Μεγάλου Περιπάτου, συνοψίζονται όλες οι παλιές ασθένειες του πολιτικού συστήματος: Τοπικισμός, οικογενειοκρατία, πελατειασμός, ψηφοθηρία, μεγαλομανία, έλλειψη παιδείας.

Όχι μόνο έφερε το έλατο από το Καρπενήσι, τόπο καταγωγής του πατέρα του, όπου ο ίδιος διετέλεσε δήμαρχος, για να δείξει πόσο δεν ξεχνά τις ρίζες του και να τιμήσει τους συντοπίτες του, αλλά διαφήμισε το ύψος του, 21 μέτρα, στη βάση της μπερλουσκονικής-τραμπικής αισθητικής κατά την οποία όσο πιο μεγάλο είναι κάτι, τόσο πιο ωραίο φαίνεται.

Και πρόβαλε τη μεταφορά του σαν άθλο που του τον χρωστούν οι δημότες της Αθήνας γιατί έχει τη σφραγίδα του.

Πόσο αναχρονιστική νοοτροπία και πόσος παλαιοκομματισμός από έναν πολιτικό που πλασαρίστηκε σαν ανανεωτής κυκλοφορώντας με βέσπα. Όσο τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, άλλο τόσο το δίτροχο δεν κάνει τον εκσυγχρονιστή. Κάθε έλατο που κόβεται για πλάκα είναι απώλεια για τον πολιτισμό μας - όσος υπάρχει.
Πηγή: Tvxs
εμφάνιση σχολίων