2
1
σχόλια
366
λέξεις
VIDEO
Το νέο επεισόδιο των ψηφιακών συζητήσεων Society Uncensored 0 της Στέγης έχει θέμα, τη θέση των ανάπηρων ατόμων στην ελληνική κοινωνία. Πλήρως προσβάσιμο, χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ΣΤΕΓΗ
16 Φεβρουαρίου 2023
Στο επεισόδιο με τίτλο «Αναπηρία και πολιτισμός. Ορατότητα και αναπαράσταση» εξερευνάται η θέση των αναπήρων ανθρώπων στην ελληνική κοινωνία και η σχέση τους με την τέχνη και τον πολιτισμό. Η πρεμιέρα γίνεται την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, στις 19:00, ενώ μπορούμε να την παρακολουθήσουμε χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό.

Η συζήτηση γίνεται μέσα από μια συνάντηση πολιτών, αναπήρων και μη, θέτει ερωτήματα, προτείνει πρακτικές και λύσεις για ένα συμπεριληπτικό μέλλον, χωρίς εμπόδια και διακρίσεις.
 

«Η καθημερινότητά μου χρειάζεται πολύ χιούμορ και πολύ σκληρή πέτσα.»    

Ομιλητές και συμμετέχοντες αναζητούν τρόπους, εργαλεία και μεθοδολογίες για την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη. Η συζήτηση κινείται σε δυο δρόμους: Από τη μια, η ορατότητα των αναπήρων μέσα στο σύστημα της κοινωνίας μας και από την άλλη η αναπαράσταση των αναπήρων στον πολιτισμό.

Το επεισόδιο είναι πλήρως προσβάσιμο και συνοδεύεται από Ανοιχτή Ακουστική Περιγραφή για άτομα με οπτική βλάβη, ενσωματωμένη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και υπότιτλους για άτομα με ακουστική βλάβη.

Συμμετέχουν: Κατερίνα Βρανά (Stand-up comedian), Έλη Δρίβα (ηθοποιός), Θάλεια Κιούση (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Athens Pride), Μέντη Μέγα (χορογράφος), Παναγιώτης Παράσχου (χορευτής), Συντονίζει ο Σπύρος Νταντανίδης, Κινηματογραφιστής, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Περπατώ», Συνδιαχειριστής της σελίδας Cool Crips.

Εμφανίζονται: Αντιγόνη Καρνεσιώτη (Ψυχοπαιδαγωγός, Σκηνοθέτρια και Σεναριογράφος του “Handbrake”), Χρήστος Καρράς (Σύμβουλος Βιωσιμότητας και Πράσινης Πολιτικής, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση), Μπετίνα Παναγιωτάρα (Ερευνήτρια Χορού, Δραματουργός), Χρίστος Παπαμιχαήλ (Καλλιτέχνης, Ιδρυτής Liminal Access), Πατρίτσια Τόσκα (Φαρμακοποιός, Συνδημιουργός του “Handbrake”), Γρηγόρης Χρυσικός (Υπάλληλος γραφείου, Αθλητής, Συνδιαχειριστής της σελίδας Cool Crips).

Δείτε το trailer:

Δείτε τη συζήτηση:


Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στο πλαίσιο του προγράμματος Europe Beyond Access, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ε.Έ.

Σύλληψη & Επιμέλεια: Πάσκουα Βοργιά,
Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Σενάριο & Έρευνα: Χρίστος Παπαμιχαήλ,
Σπύρος Νταντανίδης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χρήστος Σαρρής
Οργάνωση Παραγωγής: Πάσκουα Βοργιά
Επιμέλεια Περιεχομένου: Ελιζαμπέττα Γεωργιάδου
Συντονισμός & Εκτέλεση Παραγωγής Βίντεο:
Σμαράγδα Δογάνη
Εκτέλεση Παραγωγής Βίντεο: Αγγελική Αυγέρη,
Χριστίνα Αντσακλή
Καλλιτεχνική Επίβλεψη Motion Graphics:
Κωνσταντίνος Χαϊδαλής
Animation: Ζίνα Παπαδοπούλου
(Ovalimage Animation & Design)
Επιμέλεια υποτίτλων: Βασίλης Δουβίτσας
Μετάφραση και υποτιτλισμός: Authorwave
Μουσικό κομμάτι: Kostadis
Still Photographer: Παύλος Φυσάκης
Διερμηνείς Ε.Ν.Γ.: Μανουέλα Καγιοπούλου,
Άννα Λιάκου


 «Αναπηρία και πολιτισμός. Ορατότητα και αναπαράσταση»: Από την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, στις 19:00, χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό. Ανακαλύψτε περισσότερα για την ψηφιακή σειρά συζητήσεων Society Uncensored εκεί

 
εμφάνιση σχολίων