0
1
σχόλια
263
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Χ. ΛΑΚΤΑΡΙΔΗΣ | ΛΑΙΚΑ & ΝΕΜΟ
14 Νοεμβρίου 2022
Το 5ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει από τις 14 έως τις 20 Νοεμβρίου με ταινίες και εργαστήρια για παιδιά, εφήβους, νέους, εκπαιδευτικούς, γονείς και σινεφίλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στις αίθουσες Δαναός 1 και  2 & Κηφισιά 1 και 2. 

Θα παιχτούν 100 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 34 χώρες. Ταινίες που σύμφωνα με τους διοργανωτές αποτυπώνουν την πραγματικότητα και τον πλούτο των πολιτισμών που συγκροτούν την σύγχρονη κοινωνία. Οι ήρωες των ταινιών αυτών, από όπου και αν προέρχονται, όπως και να μοιάζουν, όποια ζωή και αν ζουν, μπορούν να εμπνεύσουν παιδιά και εφήβους που αναζητούν την δική τους ταυτότητα. 

Όπως κάθε χρόνο, στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ υπάρχει ισότιμη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών σκηνοθετών και περιλαμβάνει ιστορίες συμπερίληψης, κατάρριψης στερεοτύπων, περιβαλλοντικής αφύπνισης και ψηφιακής συνείδησης. Περιλαμβάνει Εκπαιδευτικά εργαστήρια και ταινίες για ηλικίες 2 με 7 χρόνων, 8 με 12 χρόνων και 13 με 18 χρόνων. Τμήματα: Digital Etiquette, Fright Night & Baby and Me. Προβολή Make-A-Wish Greece. Βραβείο European Children's Film Association (ECFA) από Κριτική Επιτροπή την οποία φέτος εκπροσωπούν: Η διευθύντρια του Φεστιβάλ για νέους BUFF της Σουηδίας, Julia Jarl, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ζlίn Film Festival της Τσεχίας, Markéta Pášmová και η Πορτογαλέζα σκηνοθέτις, παραγωγός και προγραμματίστρια του PLAY - Lisbon International Children Film Festival, Catarina Ramalho. 

Info: 5o Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Athens International Children’s Film Festival. 14 έως 20 Νοεμβρίου. Στο Μέγαρο Μουσικής, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τις Αίθουσες Δαναός 1 και 2 (Κηφισίας & Πανόρμου στους Αμπελόκηπους) & Κηφισιά 1 και 2 (Λεωφόρος Κηφισίας 245, Ζηρίνειο).  

 
εμφάνιση σχολίων