0
1
σχόλια
385
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ο καθηγητής Νομικής Τ. Παυλόπουλος στέλνει ένα μήνυμα για τον φοιτητή που έπεσε από το παράθυρο
 
DOCTV.GR
25 Οκτωβρίου 2022
Μια κλήση από έναν άγνωστο αριθμό εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο κινητό μου: «Καλημέρα σας κύριε Παυλόπουλε, είμαι η αδερφή του [...], του φοιτητή που έπεσε από το παράθυρο της Νομικής».

Πάγωσα μόλις άκουσα για ποιο άτομο πρόκειται. Το παιδί αυτό, κατά το περασμένο εξάμηνο, ήταν στο Τμήμα μου στο μάθημα του Γενικού Διοικητικού Δικαίου. Είχα πραγματικά την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ μαζί του: Υπόδειγμα αξιοπρέπειας, προσήνειας, μεθοδικότητας, συνέπειας. Παρέδωσε ένα αρτιότατο γραπτό, λαμβάνοντας Άριστα 10 σε ένα από τα πιο απαιτητικά μαθήματα της Νομικής.
 

«Ένα παιδί που έχασε τον πατέρα του από κορονοϊό, όταν έδινε Πανελλήνιες και πάρα ταύτα έπρεπε να βάλει τα δυνατά του, και τώρα η μοίρα τού χτυπάει την πόρτα με μια ακόμα δοκιμασία»                    

Αυτός είναι ο φοιτητής μας, κύριοι: ένα παιδί που διψά για γνώση και μάθηση και γι' αυτό δεν το έχει σε τίποτα να καθίσει ακόμα και στο πεζούλι του παραθύρου, για να παρακολουθήσει το μάθημα του, όταν δεν βρίσκει άλλον χώρο στην αίθουσα.

Είναι ο ευσυνείδητος, ο φιλότιμος, ο φίλεργος νέος νομικός ΚΑΙ ΟΧΙ ο (δήθεν) αφηρημένος και όσα άλλα ιταμά διακινούνται (ή διαχέονται) στη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, προκειμένου να εξωραΐσουν την ακηδία που καθημερινά βιώνουν οι φοιτητές.

Είναι, όμως και κάτι άλλο στα δικά μου μάτια... Είναι ένας ήρωας! Ένα παιδί που έχασε τον πατέρα του από κορονοϊό, όταν έδινε πανελλήνιες και πάρα ταύτα έπρεπε να βάλει τα δυνατά του, για να περάσει στη Σχολή που πάντα ονειρευόταν και τώρα η μοίρα τού χτυπάει την πόρτα με μια ακόμα δοκιμασία.

Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι και τόσο καλή όσο παρουσιάζεται. Κάποιοι έχουν τους δικούς τους λόγους να παρουσιάζουν το θέμα σαν να έπεσε γάτα από τον τρίτο όροφο και όχι άνθρωπος!

Είναι ακόμα στη φάση του κινδύνου, όχι της ανάρρωσης. Υποβλήθηκε σε αξονική εξέταση διότι δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί (μαγνητικός τομογράφος στο νοσοκομείο!!!), επίκεινται χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ παράλληλα υπάρχει ανησυχία για το ήπαρ του.

Για τον αγώνα που δίνει, μια είναι η δέσμευση, που θέλω να φτάσει στα αυτιά του με τον τρόπο αυτόν και ξέρω ότι συνέχει όλους τους συμφοιτητές του:

Στη δοκιμασία αυτή, για οποιοδήποτε θέμα (νομικό, φοιτητικό, υγείας) αντιμετωπίζεις,

ΓΙΩΡΓΟ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ!

 
Το κείμενο αναρτήθηκε στην προσωπική σελίδα του Τ. Παυλόπουλου στο fb 
εμφάνιση σχολίων