0
1
σχόλια
304
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Τσιμέντα, τουριστικά “άβατα” και ντροπιαστικές αποφάσεις
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: HADJIDAKI, WIKI COMMONS
20 Οκτωβρίου 2022
Ρεπορτάζ από τα Χανιώτικα Νέα αποκαλύπτει σχέδια για «ξενοδοχείο στον αφρό της θάλασσας» με έγκριση από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης!

«Τη σύμφωνη γνώμη της για ξενοδοχείο στον αφρό της θάλασσας, έδωσε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, με 13 από τους 15 Περιφερειακούς Συμβούλους που την απαρτίζουν να βρίσκουν απόλυτα λογικό να χτιστούν 25 στρέμματα στην παραλία των Φαλασάρνων. Αγνοώντας προκλητικά, αποφάσεις από επιστημονικά όργανα και υπηρεσίες (ακόμα και της ίδιας της Περιφέρειας!), αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου.

Μια ντροπιαστική πολιτική απόφαση, που κάνει σινιάλο στους απανταχού «επενδυτές» ότι το «μπαρ άνοιξε» και σερβίρει σφηνάκια «ανάπτυξης» στην υγειά του περιβάλλοντος και της φυσικής ομορφιάς αλλά και των… κορόιδων, που δεν είναι άλλοι από τις τοπικές κοινωνίες που βλέπουν άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτές.

Βλέπετε, δεν φτάνει η τσιμεντοποίηση των πάντων γύρω μας, θα πρέπει να βάλουμε “χέρι” και στις μετρημένες στα δάκτυλα περιοχές που συνθέτουν τον μοναδικό φυσικό πλούτο του νομού μας. Να θυσιάσουμε τα Φαλάσαρνα, το Λαφονήσι, τον Μπάλο, το Κεδρόδασος, τη Σαμαριά, τα Θοδωρού στον βωμό της τουριστικής ανάπτυξης. Να μετατρέψουμε περιοχές σε “άβατα” για τους πολλούς, προς τέρψη των λίγων.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι μάλλον δεν βάζουν μυαλό από τα μηνύματα που στέλνει η φύση γύρω μας (...) Οικισμοί χτισμένοι σε ρέματα, ξενοδοχεία πάνω στο κύμα, ζωές αθώων που χάνονται. Άπαντες όμως χορεύουν στον ρυθμό της τουριστικής ανάπτυξης. Βαφτίζεται «αξιοποίηση» ο πλουτισμός λίγων μεγαλοξενοδόχων και επιχειρηματιών σε βάρος των τοπικών κοινωνιών, τις οποίες όταν αντιδρούν σπεύδουν να ψέξουν ως «εχθρούς της ανάπτυξης».

Ποια θα είναι άραγε η επόμενη απόφαση που θα ληφθεί από την Επιτροπή αυτή; Εξαιρετικά απαγοητευτικό είναι ότι ανάμεσα στους 13 περιφερειακούς συμβούλους που ψήφισαν την πρόταση για πολεοδόμηση στην παραλία των Φαλασάρνων, βρέθηκαν πέντε Χανιώτες! Οι κ.κ. Γύπαρης, Κονταξάκης, Κουκλινός, Κουρουπάκης, και Μανούσακας. Υπενθυμίζεται ότι καταψήφισαν την πρόταση ο κ. Αλέκος Μαρινάκης και ο κ. Αντώνης Παπαδεράκης».
 
εμφάνιση σχολίων