0
3
σχόλια
369
λέξεις
CULTURE
Ο Ιταλός εικονοκλάστης σκηνοθέτης εισβάλλει στη Στέγη με μια στρατιά, και μια θορυβώδη παράσταση που θέτει τα πιο επίκαιρα ερωτήματα. «Bros, όπως Αδερφοί» (28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου)
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ΣΤΕΓΗ
15 Σεπτεμβρίου 2022
«Η παράσταση περιλαμβάνει γυμνές εικόνες και βία ενώ κατά τη διάρκεια θα γίνεται χρήση νερού, φωτιάς, καπνού, μπογιάς και όπλων κρότου. Λόγω της δυνατής μουσικής καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, θα διανέμονται ωτοασπίδες για το κοινό».

Οι προειδοποιήσεις στις πληροφορίες της παράστασης δεν αποτελούν έκπληξη για τους θαυμαστές του Romeo Castellucci που επιστρέφει στη Στέγη με τα πιο διαχρονικά/επίκαιρα ερωτήματα σχετικά με την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, τον νόμο και την τάξη, τη βία και την υπακοή, την κριτική σκέψη και την ατομική ευθύνη. Ίσως γι’ αυτό και το έργο «Bros, όπως Αδερφοί» λαμβάνει χώρα «σε ένα απεριόριστο παρόν και σε ένα αχαρτογράφητο κάπου/οπουδήποτε».

«Συνειδητοποιώ ότι ο καλλιτέχνης που εργάζεται στη μυθοπλασία έχει μια τεράστια δύναμη στα χέρια του. Μια δύναμη εισβολής, εισόδου και κατοχής του σώματος κάποιου άλλου, σαν δαίμονας». Εκπαιδευμένος ως εικαστικός καλλιτέχνης γνωστός για ένα δυναμικό, «θορυβώδες», εκφραστικό θέατρο, ο Castellucci έχει πρόθεσή να επηρεάσει τον θεατή -όχι να τον καθησυχάσει ή να τον διασκεδάσει, αλλά να τον αναστατώσει και να τον ανησυχήσει.

Τα έργα του «εισβάλλουν» συχνά ως εκκωφαντικές ηχητικές ή εκτυφλωτικές εκρήξεις ενώ χρησιμοποιεί ως όπλα τη μουσική, τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική. Εξάλλου έγινε γνωστός ως ιδρυτής του Socìetas Raffaello Sanzio που τοποθετήθηκε στα σύνορα θεάτρου, παραστατικών και εικαστικών τεχνών και θεωρήθηκε μια από τις πιο ριζοσπαστικές σύγχρονες θεατρικές ομάδες στην Ιταλία και την Ευρώπη. 

Ο Castellucci επιστρέφει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με το Bros και 23 ηθοποιούς που δεν έχουν κάνει καν κανονική πρόβα αλλά θα εκτελούν οδηγίες όσο αλλόκοτες κι αν είναι, μέσω ακουστικών σε όλη τη διάρκεια του έργου. O ορατός –αόρατος Νόμος δίνει τις διαταγές…

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, μετά την πρεμιέρα του Bros, θα ακολουθήσει συζήτηση του Romeo Castellucci με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου, διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση.


Bros, όπως Αδερφοί.
Σύλληψη και Σκηνοθεσία: Romeo Castellucci
Μουσική: Scott Gibbons
Με τον Valer Dellakeza και τους αστυνόμους Luca Nava, Sergio Scarlatella
Με άντρες από τον δρόμο
Συνεργάτρια στη Δραματουργία: Piersandra Di Matteo
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Silvano Voltolina, Filippo Ferraresi
Τα μότο έγραψε η: Claudia Castellucci


«Bros, όπως Αδερφοί», 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά. Εισιτήρια από 5€ - 38 €
εμφάνιση σχολίων