0
1
σχόλια
405
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο έρχεται για 3 ημέρες στον θερινό Κινηματογράφο ΑΒ
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: MOBY DOC
12 Σεπτεμβρίου 2022
Η πρώτη χρονιά επαναλειτουργίας του Θερινού Κινηματογράφου ΑΒ, κάνει φινάλε με εκκωφαντικό θα λέγαμε τρόπο. Με το In-Edit,το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, λίγο πριν γιορτάσει στην Βαρκελώνη τα 20 του χρόνια. Στον ιστορικό κινηματογράφο, στα Άνω Πατήσια, με τρεις ξεχωριστές μουσικές ιστορίες.σε ένα ειδικό «Bonus Track» αφιέρωμα.

Η αρχή γίνεται, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου με τις ηλεκτρισμένες μουσικές, την ενέργεια και τη δύναμη του Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised). Το πολυβραβευμένο (μεταξύ άλλων με Oscar καλύτερου ντοκιμαντέρ, βραβείο κοινού Sundance) μουσικό ντοκιμαντέρ του Ahmir "Questlove" Thompson, μας μεταφέρει με ρυθμό και συγκίνηση στο καλοκαίρι «που πέθαναν οι νέγροι και γεννήθηκαν οι μαύροι» σκορπίζοντας τη μοναδική ενέργεια του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Χάρλεμ, ενός από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στην ιστορία της Αμερικής.

Έχοντας ζήσει πολλές ζωές σε μία, ο Moby, έρχεται την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, για να μας παρασύρει, μέσα από τη μουσική του, στην αναζήτηση της τέλειας ανθρώπινης ευτυχίας η οποία για τον ίδιο υπήρξε βαθιά σκοτεινή, αλλά και γόνιμη. Το Moby Doc είναι ένα σουρεαλιστικό βιογραφικό ντοκιμαντέρ, ένα δημιουργικό, παράξενο, επιθετικό, γεμάτο μουσική χρονικό μιας περιπετειώδους ζωής γεμάτη με υπαρξιακές αναζητήσεις. Εμπλουτισμένο με σπάνια ευρήματα των 30 χρόνων μουσικής του Moby, αντισυμβατική αφήγηση, ιδιόρρυθμα animation και συνεντεύξεις με τους David Lynch και David Bowie, το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τον Moby να εμβαθύνει στον εαυτό του για να μοιραστεί με ειλικρίνεια πώς μετέτρεψε τη σύγχυση για τη ζωή σε τέχνη.

Το αφιέρωμα του In-Edit Greece ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου με ένα ντοκιμαντέρ - αντίδοτο στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Ο Max Richter, πρωτεργάτης της σύγχρονης ορχηστρικής neo-classical μουσικής και βραβευμένος συνθέτης μουσικής για τον κινηματογράφο, μάς μυεί στο έργο του, Sleep -ένα πολύ προσωπικό έργο-μανιφέστο για έναν πιο αργό ρυθμό ζωής και μια προσωπική εξερεύνηση στο πώς η μουσική αλληλεπιδρά με τη συνείδηση. Στο Max Richter’s Sleep, ακολουθούμε τον συνθέτη και την δημιουργική του σύντροφο, καλλιτέχνιδα και βραβευμένη με BAFTA σκηνοθέτιδα Yulia Mahr, σε μία φιλόδοξη παράσταση του περίφημου 8ωρου έργου SLEEP, στο Los Angeles, να εξερευνούν την προέλευση και τον αντίκτυπο αυτής της πρωτοποριακής σύνθεσης.

Όλα αυτά κάτω από τον έναστρο -καλοκαιρινό ακόμη- ουρανό, στον θερινό κινηματογράφο ΑΒ. Άλλωστε, ο καλύτερος τρόπος να σταθείς εκεί που τελειώνει το καλοκαίρι και ξεκινά το φθινόπωρο είναι βουτήξεις μέσα στη μαγεία του σινεμά και της μουσικής!

 
In-Edit Greece  Bonus Track: 15-17 Σεπτεμβρίου 2022. Θερινός Κινηματογράφος ΑΒ, Θεοτοκοπούλου 36, Άνω Πατήσια

 
εμφάνιση σχολίων