1
1
σχόλια
540
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Οι συναυλίες που επιλέξαμε. Καλό φθινόπωρο!
 
DOCTV TEAM | ΦΩΤΟ: WHOMADEWHO FOR CERCLE
1 Σεπτεμβρίου 2022
Full Circle pres. WHOMADEWHO live Μουσείου Μπενάκη Πειραιώς 138, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους για το 7ο album τους 'UUUU' στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη. Πρόκειται για το πρώτο live τους στην Αθήνα και μια από τις ελάχιστες αμιγώς live εμφανίσεις τους παγκοσμίως. Από την ίδρυσή τους το 2004, έχουν κάνει εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, από το Sonar festival και το Burning Man έως τo livestream τους για το Cercle στον εκπληκτικό ναό Abu Simbel στην Αίγυπτο, με εκατομμύρια προβολές σε όλο τον κόσμο. Έχουν πληθώρα μουσικών παραγωγών 7 albums ενώ έχουν συνεργαστεί με ονόματα όπως: Rampa, Mano le Tough, AndMe, Frank Wiedeman (Âme), Axel Boman, Patrice Bäumel και Black Coffee. Ώρα έναρξης: 18:00. Opening acts: MARKK, The Man With The Speaker, Alejandro


EDEN LIVE presents Stavroz 23 Σεπτεμβρίου, Piraeus Club Academy. Τέσσερις μουσικοί με διαφορετικές καταβολές σε ένα σχήμα που πειραματίζεται με πολλά είδη και beat της electronicα. Έντεκα χρόνια μετά την δημιουργία τους, με την δισκογραφική «Moodfamily» στα χέρια τους που τους επιτρέπει να διατηρήσουν την ελευθερία τους αλλά και να υποστηρίξουν άλλους καλλιτέχνες, έχουν πάνω από μισό εκατομμύριο μηνιαίες ακροατές στο Spotify, ενώ παίζουν στα σπουδαιότερα club και φεστιβάλ του κόσμου.

Gadjo Dilo, Roof Stage Gazarte, 03 και 24 Σεπτεμβρίου. Oι Gadjo Dilo πιστοί στο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό και το  Roof Stage του Gazarte, συνεχίζουν να εμφανίζονται στον ίδιο χώρο που ξεκίνησαν πριν 4 χρόνια. O ιδιαίτερος τους ήχος, ο Manouche De Grec όπως τον αποκαλούν και οι ίδιοι, είναι ένα πάντρεμα της μουσικής παράδοσης της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής.

Belle & Sebastian, 23 Σεπτεμβρίου, Anodos club. Το συγκρότημα από τη Γλασκόβη ανοίγει το ανανεωμένο Anodos club της οδού Πειραιώς, που θα φιλοξενήσει από φέτος μια σειρά από εμφανίσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Aπό το Tigermilk του 1996, μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δέκα άλμπουμ και το πιο πρόσφατο έχει τίτλο A Bit of Previous. Την συναυλία θα ανοίξουν οι Amalia and The Architects, ένα από τα νέα ονόματα της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής.

Γιάννης Αγγελάκας, Τεχνόπολη, 15 Σεπτεμβρίου. «Η αληθινή μουσική και η τέχνη γενικότερα οφείλει να προφητεύει τα χειρότερα τις εποχές που οι άνθρωποι νομίζουν πως ευημερούν και τα καλύτερα όταν δυστυχούν, καταθλίβονται και πιστεύουν πως έχουν όλα χαθεί, υπενθυμίζοντάς τους πως πάντα, στο πιο βαθύ σκοτάδι, άνθιζε η συνείδηση και η ορμή για εξέλιξη. Έχουμε ακόμα πολλά γοητευτικά δύσβατα μονοπάτια να περπατήσουμε…». Τρία χρόνια (κατά τα οποία ετοίμασε τον δίσκο «Έχω κέφια»), ο Γιάννης Αγγελάκας παίρνει τη μπάντα του, τους 100°C, και βγαίνουν ξανά στο δρόμο για συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Shigeru Umebayashi, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Ο συνθέτης της μουσικής των ταινιών «2046», «Ιπτάμενα Στιλέτα», «In the Mood for Love», «Η Κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού», «Hannibal: Rising», σε μία εμφάνιση που αποτελεί εξαιρετικό γεγονός καθώς ο Umebayashi εμφανίζεται σπάνια. Τη μουσική του στο Ηρώδειο θα ερμηνεύσει η 40μελής Athens Philharmonia Orchestra υπό τη διεύθυνση του Βέλγου μαέστρου, Dirk Brossé.

Μadrugada, special guest: Ane Brune, Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), 24 Σεπτεμβρίου. Κάτω από το λόφο του Αρδηττού οι Μadrugada που αγαπούν την Ελλάδα όσο και το ελληνικό κοινό τους. Αυτή τη φορά μαζί τους η Νορβηγίδα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός AneBrun, μουσικός που να μετρά μέχρι τώρα δώδεκα άλμπουμ από το ντεμπούτο της, το 2003, με το Spending Time with Morgan. Opening Act: Αmanda Tenfjord

 
εμφάνιση σχολίων