0
1
σχόλια
319
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Δημοσκοπήσεις, ξένος τύπος και εσωτερική αντιπολίτευση. Παραλειπόμενα σχετικά με τις υποκλοπές
 
DOCTV TEAM
29 Αυγούστου 2022
Δημοσκόπηση από την Public Issue: Δημοσιεύει  στον λογαριασμό της στο Twitter, στοιχεία από το τελευταίο Πολιτικό Βαρόμετρο Αυγούστου. Το 75%, ή 3 στους 4, αλλά και 1 στους 3 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, θεωρούν πως την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση των υποκλοπών έχει ο πρωθυπουργός. Το 54% δηλώνει πως πρέπει να παραιτηθεί. 1 στους 3 αισθάνεται οργή και αγανάκτηση, το 24% νιώθει ανησυχία και άγχος.
 
  Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο «Καραμανλικός» βουλευτής της ΝΔ στο Open: «Mόλις άκουσα το θέμα υπέστην ένα σοκ, δεν το περίμενα δεν είναι ευχάριστο, δεν είναι καθόλου ευχάριστο ένα τέτοιο θέμα. Tο νόμιμο και το ηθικό δεν είναι πάντοτε ταυτόσημα, κατά συνέπεια μπορεί να είναι στο πλαίσιο του νόμου αλλά κατά πόσο είναι ηθικό να παρακολουθείς ένα πολιτικό πρόσωπο εντός του δημοκρατικού τόξου και αυτός και το κόμμα του αυτό … συζητείται. Γιατί παρακολουθείτο ο κ. Ανδρουλάκης, με ποια στοιχεία ο Εισαγγελέας έδωσε την άδεια για την παρακολούθηση. Είναι ένα μεγάλο σφάλμα. Πρέπει να δούμε ποιος έκανε αυτό το σφάλμα» O Γιάννης Οικονόμου απάντησε: «Δεν σχολιάζω δημόσια τοποθετήσεις στελεχών και βουλευτών της ΝΔ»
 
Ο ξένος Τύπος: Το Euronews δίνει το σχετικό ρεπορτάζ για την ΕΕ: «H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι εξετάζει την απάντηση της Ελλάδας στο ζήτημα των παρακολουθήσεων και το κατά πόσο ενδέχεται να έχει παραβιάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ένας αυξανόμενος αριθμός ευρωβουλευτών κάνουν πλέον εκκλήσεις για περαιτέρω έρευνες – μόνο το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σιωπά». Ο Guardian δημοσιεύει άρθρο με  τίτλο «Το ελληνικό σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών - Watergate ασκεί περαιτέρω πίεση στον πρωθυπουργό. Η ανταποκρίτρια στην Αθήνα Έλενα Σμιθ υποστηρίζει πως το Κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει
 
 
 
εμφάνιση σχολίων