1
1
σχόλια
283
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ο Κουρός, ο πολυσυζητημένος αριστούχος των πανελληνίων έδωσε μια συνέντευξη στο Νησί, το καλό site της Λέσβου
 
DOCTV.GR
29 Ιουνίου 2022
Είναι ένα χαρισματικό παιδί, που δεν σε αφήνει να ασχοληθείς με τίποτα άλλο. Δικαίως που όλη η Ελλάδα έχει επικεντρωθεί πάνω του από χτες που ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων και που τον συνεχάρη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ο Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, είναι ένας από τους αριστούχους μαθητές της Λέσβου με μέσο όρο στα μαθήματά του 18,25. Μίλησε στο «Ν» με ενθουσιασμό και μεγάλη χαρά για όλα. Ετρεξε στην κούρσα των πανελλαδικών τερματίζοντας αριστούχος όταν έμαθε τα ελληνικά μόλις τα τελευταία τρία χρόνια.

«Όταν με πήρατε τηλέφωνο και μου είπατε τα αποτελέσματα πήδηξα πάνω από τη χαρά μου» μας λέει και χαιρόμαστε πολύ που στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου βρέθηκε το «Ν». Δεν του λείπει πολύ η χώρα του, μας λέει γιατί νιώθει ότι έδιωξε τόσο εκείνον όσο και την οικογένειά του, αλλά του λείπουν οι άνθρωποί του. Όταν έφτασε στον καταυλισμό της Μόριας τον Αύγουστο του 2019, «έβαλα ένα χαζό στοίχημα με τον εαυτό μου ότι θα μάθω ελληνικά σε ένα μήνα, αλλά ήταν πανδύσκολο!». Τρεις μήνες αργότερα φοίτησε στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, διαδικασία που του είπαν ότι είναι απαραίτητη για να πάει στη συνέχεια στο Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης που διακαώς επιθυμούσε. Έχασε μία χρονιά, αλλά δεν το μετανιώνει. Εγινε πολύ φίλος με τους συμμαθητές του, τους γνώρισε τη χώρα του, τους εξήγησε ότι κάποιες εικόνες που έχουμε για εκείνη δεν είναι ακριβώς έτσι και αυτό το καλοκαίρι θέλει να κάνει πολύ ποδήλατο, μπάνια και να ασχοληθεί με τους υπολογιστές που αγαπά. Θέλει να μείνει στην Ελλάδα, γιατί τον βοήθησε, αλλά και γιατί κόπιασε για να μείνει.

Είναι απολαυστικός. Παρακολουθήστε τον:


Via stonisi
εμφάνιση σχολίων