0
1
σχόλια
315
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής φτιάχνεται κάθε καλοκαίρι το καλύτερο θερινό σινεμά στην Θεσσαλονίκη. Επιμέλεια Χ. Λακταρίδης

 
DOCTV.GR | UNSPLASH
23 Ιουνίου 2022
Καλές ταινίες, καλοκαιρινές βραδιές. Για όγδοη χρονιά στήνεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το καλύτερο θερινό σινεμά στο πιο όμορφο σημείο της πόλης, την οροφή του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με υπέροχη θέα στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Το Σινεμά με Θέα που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 και έγινε στέκι για τους σινεφίλ της πόλης, είναι η πιο δροσερή και οικονομική πρόταση εξόδου για όσους θα βρίσκονται το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, από τις 27 Ιουνίου έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά εννέα ταινίες. Πρόκειται για τα φιλμ:

Ένας Θρίαμβος του Εμανουέλ Κρουκόλ, μια βαθιά ανθρώπινη, συγκινητική κωμωδία, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα.
Η Μικρή Μαμά της Σελίν Σιαμά, ένας ύμνος στη φαντασία και στην παιδική φιλία που γεφυρώνει τις γενιές.
–Το γλυκόπικρο, σπονδυλωτό Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι.
To Ξαδελφάκι μου, η feelgood, δροσερή γαλλική κωμωδία ανθρωπίνων σχέσεων του Γιαν Κουνέν.
– Το κοφτερό σαν μαχαίρι Η Πόλη και η Πόλη των Χρήστου Πασσαλή και Σύλλα Τζουμέρκα, για τη ζωή και τα δεινά που υπέστη η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης.
– Το τρυφερό, βαθιά προσωπικό Σελήνη, 66 Ερωτήσεις της Ζακλίν Λέντζου.
Οι Έρωτες της Αναΐς της Σαρλίν Μπουρζουά – Τακέ, για την ιστορία μιας ανήσυχης νέας γυναίκας και μιας βαθιάς επιθυμίας.
– Το σπαρακτικό αριστούργημα Σκηνές από ένα Γάμο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, για την «αγωνία του ζευγαριού» και μια από τις πιο αληθινές και φωτεινές ερωτικές ιστορίες που έχουν ειπωθεί ποτέ στο σινεμά, σε ψηφιακά αποκαταστημένη κόπια.
Το Βαγόνι Αριθμός 6 του Γιούχο Κουοσμάνεν, μια βαθιά απολαυστική, αναπάντεχα αισιόδοξη ταινία γύρω από την ανθρώπινη μοναξιά και τις σχέσεις.

Διαβάστε την άποψη του DOCTV.GR για όσες από τις ταινίες έχουν ήδη παιχτεί, στην στήλη μας Σινεφίλ με αναζήτηση του τίτλου τους ή των σκηνοθετών τους.  


info: Σινεμά με Θέα 27 Ιουνίου έως 14 Σεπτεμβρίου. Στην οροφή του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
εμφάνιση σχολίων