0
1
σχόλια
355
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Ηχητικές εγκαταστάσεις και live performances από τη Στέγη. Είσοδος ελεύθερη
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: WE ARE THE WEATHER
 
14 Ιουνίου 2022
Σε συνέχεια των σημαντικών έργων που παρουσίασε η Στέγη, όπως το Tuned City και τα Soundscapes / Landscapes, το Sonic Stories εστιάζει στο πώς μπορούμε να ερμηνεύσουμε τη σχέση μας με τον κόσμο και τη φύση, μέσω του ήχου.

Ο ήχος έχει μια αμεσότητα που διαπερνά τους κώδικες και τις συμβάσεις. Αλλά η ακρόαση μπορεί επίσης να μας αποκαλύψει νέα στοιχεία, οδηγώντας μας σε σχέσεις που δεν έχουμε αντιληφθεί. Το Sonic Stories συγκεντρώνει τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις στον ήχο ως τρόπο ανανέωσης της ευαισθησίας μας απέναντι στον κόσμο.

SONIC GARDEN: Πέντε ηχητικά έργα τέχνης και live performances στη Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6, Αθήνα). Τετάρτη 15 Ιουνίου - Κυριακή 26 Ιουνίου 17:00 – 21:00. Είσοδος Ελεύθερη. 
 
Ο Κήπος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών θα καταληφθεί από ηχητικά έργα τέχνης που σχεδιάστηκαν ειδικά για τον συγκεκριμένο χώρο, εμπλουτίζοντας την ακουστική ζωή του με ηχητικές εκπλήξεις. Φανταστείτε έναν κήπο γεμάτο ήχους που θα σας κάνουν να στρέψετε την προσοχή σας στον περιβάλλοντα χώρο, ένα φανταστικό ηχοτοπίο που στόχο έχει να διεγείρει την ακοή σας και να σας κάνει να σκεφτείτε τη σχέση μεταξύ φυσικού και ανθρώπινου κόσμου.

Αποτελώντας μια γιορτή για τον κόσμο του ήχου, αυτή η έκθεση είναι η τέταρτη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Sounds Now, συγκεντρώνοντας ακροατήρια σε διαφορετικούς δημόσιους χώρους σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις και δημιουργώντας μια ακουστική εμπειρία που επιχειρεί να προκαλέσει την εμπλοκή με το περιβάλλον, μεταξύ των ανθρώπων και με άλλα είδη, με τα κοινά σημεία και τους κοινούς ρυθμούς τους. Την έκθεση επιμελήθηκε η Raquel Castro.

LISTEN TO MY WORLD: Μια ηχητική εγκατάσταση από τη Claudia Molitor στον Εκθεσιακό Χώρο -1 της Στέγης.  Παρασκευή 17 Ιουνίου - Κυριακή 26 Ιουνίου 16:00 – 22:00. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου. Κλείστε θέση από την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 17:00

SCHOOL FOR SONIC MEMORY: Παρτιτούρες, εικόνες, κείμενα, μυρωδιές, χορογραφίες, μουσική και ηχογραφημένοι ήχοι στον Εκθεσιακό Χώρο -1 της Στέγης. Παρασκευή 17 Ιουνίου - Κυριακή 26 Ιουνίου 16:00 – 22:00. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου. Κλείστε θέση από την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 17:00


Sonic Stories στην Γαλλική Σχολή Αθηνών


Διαβάστε επίσης:
Ο Jeff Koons συζητάει στη Στέγη
Ένα φεγγάρι από λέιζερ ανατέλλει στο Πεδίον του Άρεως
εμφάνιση σχολίων