0
1
σχόλια
246
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
DOCTV.GR
15 Ιουνίου 2022
Η κυβέρνηση έχει πέσει τόσο χαμηλά κι έχει πάθει τέτοια εμμονική παράκρουση μέσα στη φούσκα της ώστε ανοίγει πόλεμο με έναν ακτιβιστή για τον οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βγαίνει κάθε τόσο και κάνει δηλώσεις. Φοβερή αυτοπεποίθηση δηλώνεις όταν –με την κρατική τηλεόραση κάτω από τη σκέπη του Μαξίμου και με τα ΜΜΕ αγορασμένα από την Λίστα Πέτσα - Μητσοτάκη δεν μπορείς να δεχθείς κριτική. Η σχετική ανάρτηση του Ιάσωνα Αποστολόπουλου:

«Ευχαριστώ πολύ όλους και όλες για τα μηνύματα υποστήριξης. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξαναβιώσει τόσο μαζική επίθεση από κυβέρνηση, εφημερίδες και τρολ του διαδικτύου μαζί. Όλα αυτά για μια ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο όπου ανάμεσα στα άλλα ανέφερα ότι λένε και οι δεκάδες διεθνείς έρευνες (Guardian, Spiegel, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ) για τα ελληνικά pushbacks στο Αιγαίο.

Ούτε όμως η ελάχιστη κριτική δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την κυβερνητική προπαγάνδα που εξαπέλυσε έναν οχετό μίσους, στοχοποίησης και απειλών θανάτου. Η ταμπέλα «προδότης» επιχειρεί ακριβώς αυτό. Να ταυτίσει μια κυβέρνηση με όλη την χώρα και άρα να εξαφανίσει κάθε κριτική προς αυτήν. Είναι η εισαγωγή της πολεμικής συνθήκης στο εσωτερικό της πολιτικής ζωής. Ξεχνάνε όμως ότι η αλληλεγγύη ούτε καταστέλλεται, ούτε ποινικοποιείται.

Θα μας τρομοκρατούσαν αν ήμασταν μόνοι και μόνες, αλλά δεν είμαστε. Από μεριάς μας, το μόνο σίγουρο είναι οτι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην επικράτηση του κανιβαλισμού. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό κάθε ανθρώπου που τα κράτη θεωρούν οτι τους αξίζει να βασανιστούν, να πνιγούν και να κλειστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τα πάντα συνεχίζονται!» #refugees
 
εμφάνιση σχολίων