0
1
σχόλια
252
λέξεις
CULTURE
Η έκθεση Dream On του οργανισμού ΝΕΟΝ συγκεντρώνει 18 εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας πριν αυτά που δωρηθούν σε 4 μουσεία 3 χωρών σε 2 ηπείρους. Με ελεύθερη είσοδο
 
DOCTV.GR
7 Ιουνίου 2022
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο ΝΕΟΝ ενεργοποιεί τον χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου ως χώρο πολιτισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Βουλή των Ελλήνων, και παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης Dream On, μια έκθεση για τον ρόλο της τέχνης στο δημόσιο χώρο.

Η έκθεση Dream On συγκεντρώνει 18 εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας από διεθνείς και έλληνες δημιουργούς που προέρχονται από τη Συλλογή Δ. Δασκαλόπουλου, καθώς και μία νέα ανάθεση. Πρόκειται για ορισμένα από τα πιο σημαντικά έργα της Συλλογής που στη συνέχεια θα δωρηθούν σε 4 μουσεία 3 χωρών σε 2 ηπείρους (ΕΜΣΤ, Tate, και από κοινού στα Guggenheim και MCA Chicago).

Στην έκθεση Dream On παρουσιάζονται 18 εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας από τους καλλιτέχνες John Bock, Helen Chadwick, Abraham Cruzvillegas, Μάρθα Δημητροπούλου, Peter Fischli & David Weiss, David Hammons, Thomas Hirschhorn, Damien Hirst, Michael Landy, Μαρία Λοϊζίδου, Paul McCarthy, Annette Messager, Μάρω Μιχαλακάκου, Wangechi Mutu, Paul Pfeiffer, Matthew Ritchie, Άννα-Μαρία Σαμαρά, Αλέξανδρος +Ψυχούλης.

Είναι η πρώτη φορά που πολλά από τα έργα παρουσιάζονται στην Ελλάδα, και μάλιστα συγκεντρωμένα στον ανοιχτό, ελεύθερα προσβάσιμο χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου. Η έκθεση έχει την επιμέλεια του ιστορικού τέχνης και συμβούλου της Συλλογής Δ. Δασκαλόπουλου Δημήτρη Παλαιοκρασσά


DREAM ON 8 Ιουνίου – 27 Νοεμβρίου 2022. Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, Λένορμαν 218. Δευτέρα - Τρίτη Κλειστά. Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή 11.00 – 19.00. Σάββατο 12.00 – 20.00. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο neon.artsvp.co.
εμφάνιση σχολίων