0
1
σχόλια
165
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στη λίστα με χώρες όπως η Σλοβενία, η Πολωνία και η Ουγγαρία, που αύξησαν την περιοριστική νομοθεσία κατά δημοσιογράφων» γράφει το Politico
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
4 Μαΐου 2022
Ζούμε στιγμές ανεπανάληπτης ακροδεξιάς δημοκρατίας. «Στον πάτο της ελευθεροτυπίας στην Ευρώπη, μαζί με χώρες όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβενία», γράφει το Politico.

Η Ελλάδα κατρακύλησε 38 θέσεις στην ελευθερία του Τύπου στη θέση 108, σύμφωνα με την έρευνα των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα, βρίσκεται στην τελευταία θέση σε ολόκληρη την ΕΕ και πλέον κάτω από πολλές υποανάπτυκτες χώρες με απολυταρχικά καθεστώτα.

Ο λόγο είναι η χειραγώγηση των ΜΜΕ με μεθοδεύσεις όπως η χρηματοδότηση ΜΜΕ με αφορμή την πανδημία (βλέπε λίστα Πέτσα), η δίωξη δημοσιογράφων που ερευνούν σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται υπουργοί της όπως αυτό της Novartis, αλλά και η δολοφονία Καραϊβάζ που παραμένει ανεξιχνίαστη από την αστυνομία.

Την ίδια ώρα, ως έμπρακτη επιβεβαίωση για την τελευταία θέση στην ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου, το ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) φρόντισε να λογοκρίνει την είδηση, απαλείφοντας κάθε αναφορά στην Ελλάδα στο σχετικό τηλεγράφημα.
 
εμφάνιση σχολίων