4
1
σχόλια
335
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Στο νέο live του Onassis Channel, ο Saske μέσα από το Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας
 
DOCTV.GR | ONASSIS CULTURE
14 Φεβρουαρίου 2022
Η συναυλία της σειράς STAGES A/LIVE είναι η πρώτη μουσική εκδήλωση που έχει γίνει στον χώρο κράτησης Νιγρίτας κι έχει σκοπό να φωτίσει «την προσπάθεια ενός καταστήματος κράτησης να απασχολεί διαρκώς και δημιουργικά τους κρατούμενούς του».

Το Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας, βρίσκεται έξω από τις Σέρρες, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010 και σήμερα φιλοξενεί περισσότερους από 720 κρατούμενους από διάφορες χώρες του κόσμου. Από το 2016 λειτουργεί και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ενώ στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, οι κρατούμενοι στη Νιγρίτα έχουν εκδώσει βιβλία – όπως τα ΑΚΟΥΣΕ ΜΑΣ!, ΤΑ STOIΧΑΚΙΑ ΤΩΝ LOCKE DOWN, γραφές εν-τάξη – κι έχουν γυρίσει την μικρού μήκους ταινία «Αύριο είναι Δευτέρα», η οποία συμμετείχε σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, και έχουν ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις.


Ο Saske είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους σύγχρονους Έλληνες ράπερ. Έζησε την παιδική του ηλικία στο Miami, όπου ήρθε σε επαφή με τον ήχο του αμερικανικού hip-hop. Ο Saske aka Οδυσσέας Ντζιμάνης γεννήθηκε το 1998 στη Χρυσούπολη Καβάλας, αλλά επέστρεψε ως έφηβος στην Ελλάδα όπου άρχισε να γνωρίζει την ελληνική σκηνή των Active Member, FFC και TXC. Το 2014 στην ηλικία των 16, με την ανεπίσημη κυκλοφορία των πρώτων του tracks, ο Saske μπήκε στον χάρτη της ελληνικής ραπ και γρήγορη στη νεοσύστατη τότε ακόμη OffBeat Records και το 2018 έστρεψε όλα τα βλέμματα πάνω του με τα διπλά πλατινένιων singles Ξέρω Μάνα και Cyan, και το χρυσό ντεμπούτο του με τίτλο Saskepticism Vol. 1 (2019). Το Safari, το οποίο σήμερα, μετρά 2 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Πέρυσι συμμετείχε στο αφιέρωμα 158 χρόνια από τη γέννηση του Κ. Π. Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση, με αφορμή την επέτειο γέννησης και θανάτου του ποιητή


Το STAGES A/LIVE δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση μέσα στο 2020 για την υποστήριξη των ανεξάρτητων ελληνικών μουσικών σκηνών της χώρας. Δείτε το τρέιλερ εδώ:


Live YouTube premiere: Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, 21:00. Δείτε την πρεμιέρα εδώ


 
Δείτε επίσης:
Online: O Jeff Mills στην Δήλο
Online: Δείτε το Borderline Festival 10
Online LIVE: Planet of Zeus
εμφάνιση σχολίων