0
1
σχόλια
333
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Η μόνη ανωμαλία είναι η ανικανότητα να ερωτευθείς»
 
DOCTV.GR
21 Ιανουαρίου 2022
Μην ψάχνεις το γιατί -στην αγάπη δεν υπάρχει γιατί ούτε λογική ούτε εξήγηση ούτε λύση.

Τα πράγματα δεν τα βλέπουμε όπως είναι, τα βλέπουμε όπως εμείς είμαστε.

Ταξιδεύουμε, κάποιοι από εμάς για πάντα, αναζητώντας άλλες πολιτείες, άλλες ζωές, άλλες ψυχές.

Η ζωή συρρικνώνεται ή μεγεθύνεται ανάλογα με το θάρρος του καθενός.

Το σεξ δεν ευδοκιμεί στη μονοτονία. Χωρίς αίσθημα, ανακαλύψεις, παραξενιές, δεν υπάρχουν εκπλήξεις στο κρεβάτι. Το σεξ πρέπει να ανακατεύεται με δάκρυα, γέλια, λέξεις, υποσχέσεις, σκηνές, φθόνο, ζήλια, όλα τα καρυκεύματα του φόβου, των μακρινών ταξιδιών, των καινούριων προσώπων, μυθιστορήματα, ιστορίες, όνειρα, φαντασιώσεις, μουσική, χορό, όπιο, κρασί.

Κάθε φίλος αντιπροσωπεύει έναν κόσμο που δεν υπήρχε πριν. Όταν συναντάμε τον φίλο, ο κόσμος γεννιέται.

Ο μόνος αλχημιστής που μπορεί να τα μετατρέψει όλα σε χρυσάφι είναι ο έρωτας. Το μοναδικό ξόρκι εναντίον του θανάτου, των γηρατειών, της ρουτίνας είναι ο έρωτας.

Και η μέρα έρχεται που ο κίνδυνος να παραμείνουμε κλεισμένοι στο μπουμπούκι είναι πολύ πιο επώδυνος από το ρίσκο που απαιτείται για να ανθίσουμε.

Δεν θέλω να είμαι μια απλή τουρίστρια στον κόσμο των εικόνων, απλά να τις βλέπω να περνούν χωρίς να τις ζω, χωρίς να τους κάνω έρωτα, χωρίς να τις κατέχω ως μόνιμη πηγή χαράς και έκστασης.

Αυτός δεν χρειάζεται όπιο. Έχει το χάρισμα της ονειροπόλησης.

Πέταξε τα όνειρά σου στο άπειρο σαν χαρταετό, και δεν ξέρεις τι θα φέρουν πίσω, μια καινούργια ζωή, έναν καινούργιο φίλο, μια καινούργια αγάπη ή μια καινούργια χώρα.

Αναβάλλω τον θάνατο ζώντας, υποφέροντας, κάνοντας λάθη, ρισκάροντας, δίνοντας, χάνοντας.

Η χειρότερη στιγμή των ανθρώπων είναι όταν ανακάλυπταν ότι είναι κύριοι της τύχης τους. Δεν ήταν πια θέμα καλής ή κακής τύχης. Όταν δεν μπορούσαν πια να κατηγορήσουν τη μοίρα, απελπιζόντουσαν.

Η μόνη ανωμαλία είναι η ανικανότητα να ερωτευθείς.

 
Η Αναΐς Νιν (Anaïs Nin, 21 Φεβρουαρίου 1903 – 14 Ιανουαρίου 1977) ήταν Γαλλίδα συγγραφέας, ταξιδεύτρια και δοκιμιογράφος. Έγινε περισσότερο γνωστή μέσα από την έκδοση των ημερολογίων της. Πίστευε πως την ελευθερία μας τη χαρίζει μόνο το μακρύ κι επίπονο ταξίδι προς την αυτογνωσία.


Διαβάστε επίσης:
Κορτάσαρ: Μπολερό
Αγαπώ σημαίνει αντιλαμβάνομαι
Πεσσόα: Έχουμε όλοι δυο ζωές

 
εμφάνιση σχολίων