0
1
σχόλια
262
λέξεις
ΖΗΝ
DOCTV.GR
23 Νοεμβρίου 2021
ΥΛΙΚΆ: Για τα γιουβαρλάκια: 1 κρεμμύδι, 1 σκ. σκόρδο, 500 γρ. κιμά κοτόπουλο, 2 κ.σ. άνηθο, 1 κ.σ. δυόσμο, 1 κ.σ. κύμινο, 150 γρ. ρύζι γλασ, αλάτι, πιπέρι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 1/2 λίτρο νερό, 1 κύβο κότας, φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι, 1 φύλλο δάφνης

Για το αβγολέμονο: ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια, χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια, 2 κρόκους, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. κορν φλάουρ, 1 κ.σ. άνηθο

Για το σερβίρισμα: άνηθο, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Για τα γιουβαρλάκια: Τρίβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Εναλλακτικά βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μπολ με νερό ή πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να φύγει η περιττή υγρασία. Βάζουμε στο μπολ τον κιμά, τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένους, το κύμινο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε σε 25-30 γιουβαρλάκια και καλύπτουμε τη βάση μιας κατσαρόλας. Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, τις φλούδες λεμονιού, το φύλλο δάφνης και μεταφέρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.

Για το αβγολέμονο: Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τους κρόκους, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Βάζουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Βάζουμε μέσα στο μπολ πολύ αργά τον ζωμό από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Προσοχή, ρίχνουμε πολύ αργά τον ζωμό. Μεταφέρουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε στη φωτιά. Ανακινούμε απαλά την κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση το μείγμα αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον άνηθο και σερβίρουμε με άνηθο, πιπέρι, ελαιόλαδο και φέτες λεμονιού.

 
εμφάνιση σχολίων