0
1
σχόλια
204
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Η αυτοσχέδια δομή φιλοξενίας αδέσποτων ζώων που έφτιαξαν οι πρόσφυγες μέσα στη δική τους δομή, είναι γεμάτη φροντίδα και αγάπη
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ | UNSPLASH
12 Νοεμβρίου 2021
Πρόσφυγες που έφυγαν από τη χώρα τους όμως δεν άφησαν πίσω τα κατοικίδιά τους, αλλά και πρόσφυγες που υιοθέτησαν κάποιο ζωάκι εδώ, έφτιαξαν αυτοσχέδια σπιτάκια-καταφύγια για τους τετράποδους φίλους τους.

Το καταφύγιο βρίσκεται στο Βαγιοχώρι της Θεσσαλονίκης, όπου μέσα τη δομή φιλοξενίας προσφύγων, πάνω από 40 αδέσποτα γατιά και σκυλιά έχουν βρει προστασία και φροντίδα. Τα αδέσποτα της περιοχής,  σε συνεργασία με τον δήμο Βόλβης και κτηνιάτρους, αποπαρασιτώθηκαν και στειρώθηκαν, ενώ πολλά δόθηκαν για υιοθεσία.

Η αγάπη των προσφύγων για τις γάτες και τα σκυλιά που φροντίζουν καθημερινά με τη βοήθεια της διοίκησης της δομής, είναι τέτοια που δεν διανοούνται να φύγουν για μετεγκατάσταση σε κάποια χώρα του εξωτερικού, χωρίς να τα πάρουν μαζί τους. Η διατροφή τους παρέχεται από την διοίκηση της δομής, αν και πολλές φορές οι πρόσφυγες τους αγοράζουν λιχουδιές και με δικά τους χρήματα.

Πολλοί πρόσφυγες που τα φροντίζουν,  δεν διανοούνται να φύγουν για μετεγκατάσταση στο εξωτερικό χωρίς να τα πάρουν μαζί τους. Η πρώτη επανένωση δρομολογήθηκε και δύο στειρωμένα και εμβολιασμένα ζωάκια ήδη ταξίδεψαν προς τη Γερμανία ώστε να βρουν την οικογένειά τους που πλέον έχει βρει εκεί το νέο της σπίτι.
 
εμφάνιση σχολίων