0
1
σχόλια
246
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, σκηνοθέτης δημιουργεί μια μίνι σειρά «ωδή σε αυτούς που δραπετεύουν»
 
DOCTV.GR
13 Οκτωβρίου 2021
Milky Way ή ένας γαλαξίας μέσα στον δικό μας. Με φόντο τις σκληρές συνθήκες σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, οι ήρωες ενήλικες που ζουν προσκολλημένοι στο παρελθόν και οι έφηβοι που προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους για το μέλλον, πλάθουν το ψηφιδωτό μιας κοινωνίας που έχει μάθει να κρύβεται πίσω από τα μυστικά της για να επιβιώσει.

Ο Κεκάτος είναι ο δεύτερος Έλληνας σκηνοθέτης μετά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο που έχει βραβευτεί στις Κάννες. Τώρα επιστρέφει με μια μίνι σειρά και μας προσκαλεί στο Milky Way, έναν καινούριο γαλαξία που ενυπάρχει μέσα στον δικό μας και μέσα του ζουν ήρωες που με πυρήνα ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινωνικά θέμα, αναζητούν την προσωπική τους ελευθερία. «Σε μια εποχή που η ποιότητα των τηλεοπτικών σειρών παγκοσμίως έχει εκτοξευθεί και είναι εφάμιλλη της ποιότητας σπουδαίων κινηματογραφικών ταινιών, αισθάνομαι πως πρέπει να γίνει κάτι για τους νέους ανθρώπους από κάποιον που ανήκει στην ίδια γενιά με αυτούς» αναφέρει ο Κεκάτος.

Ο Βασίλης Κεκάτος είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος, φωτογράφος, αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου και υπότροφος του ινστιτούτου Sundance. Βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών για τη μικρού μήκους ταινία του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», η οποία τιμήθηκε στο ίδιο φεστιβάλ και με τον Queer Palm. Η μίνι σειρά «Milky Way» έρχεται στο Mega Tv σε παραγωγή της Foss Productions.


Διαβάστε επίσης: Δείτε το «Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει»
 
εμφάνιση σχολίων