0
6
σχόλια
277
λέξεις
VISUALISM
Ένα φωτογραφικό ταξίδι με αφετηρία την Κρήτη και προορισμό την Ελευθερία. Η Έλθα Γιακουμάκη για τα κλικ της
 
ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ | DOCTV.GR
1 Οκτωβρίου 2021
Στις φωτογραφίες σου μοιάζει να είναι η φύση, η φύση του ανθρώπου. Πιστεύεις ότι αυτό εξακολουθεί να αποτελεί πραγματικότητα σήμερα; Σήμερα ο τρόπος ζωής έχει απομακρύνει τον άνθρωπο από την φύση. Η αποξένωση αυτή έχει προκαλέσει ανισορροπία ψυχική και σωματική. Στις φωτογραφίες μου η φύση ανήκει στον άνθρωπο και ο άνθρωπος ανήκει στη φύση. Είναι ανάγκη να γίνει ξανά αυτή η σχέση ουσιαστική.

Αν είχες μόνο ένα κλικ, αν σου έλεγαν πως μπορείς να τραβήξεις μόνο μια τελευταία λήψη, ποια θα ήταν αυτή; Αν είχα μόνο ένα κλικ, μία τελευταία φωτογραφία, σίγουρα θα διάλεγα το πρόσωπο ενός μικρού παιδιού με μάτια ανοιχτά και εστιασμένα στο φακό μου. Εκεί βρίσκονται όλα όσα επιθυμώ. Η αγάπη, η αλήθεια, η καθαρότητα, η καλοσύνη, η ελευθερία.

Τέσσερις λέξεις που ταυτίζονται για εσένα με την τέχνη; Ουσία, Δημιουργία, Ταύτιση, Συν-Κινηση

Η τέχνη μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο; Όταν δημιουργείς με τη αλήθεια σου, όταν το έξω εκφράζει το μέσα με συντονισμό και ειλικρίνεια, τότε το έργο περιέχει την ουσία σου, απευθύνεται στην καρδιά και συγκινεί. Όλοι γίνονται καλύτεροι μέσα από μία τέτοια εμπειρία.

Τι έμαθες για τη ζωή μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας της πρώτης σου έκθεσης; Η έκθεση αυτή με τίτλο Ελευθερία, έγινε μετά από μία μεγάλη απόφαση και μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου. Όλη η διαδικασία ήταν ένα μάθημα για μένα. Η Ελευθερία ανήκει στα υψηλά και ακατάλυτα ιδανικά μου και η φωτογραφία αποτέλεσε το μέσο για να εκφράσω την ανάγκη κατάκτησης της. Είναι το ζητούμενο και ο δρόμος μου.


Έλθα Γιακουμάκη - ἐλευθερία, έκθεση φωτογραφίας έως τις 11 Οκτωβρίου, Thalassa beach resort, Χανιά.

εμφάνιση σχολίων