0
1
σχόλια
172
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Αυτό που έχει σκληρύνει δεν θα κερδίσει ποτέ»
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: STALKER
17 Σεπτεμβρίου 2021
Η αδυναμία είναι σπουδαίο πράγμα. H δύναμη δεν είναι τίποτα. Όταν ένας άνθρωπος γεννιέται, είναι αδύναμος και ευέλικτος. Όταν πεθαίνει, είναι σκληρός και αναίσθητος. Όταν ένα δέντρο μεγαλώνει, είναι τρυφερό και εύθραυστο. Αλλά όταν είναι ξηρό και σκληρό, πεθαίνει.

Η σκληρότητα και η δύναμη είναι σύντροφοι του θανάτου. Η πληρότητα και η αδυναμία είναι εκφράσεις της φρεσκάδας της ύπαρξης... Αυτό που έχει σκληρύνει δεν θα κερδίσει ποτέ.

 
Απόσπασμα από την ταινία του Αντρέι Ταρκόφσκι, Stalker (1979). Ο Αντρέι Αρσένιεβιτς Ταρκόφσκι (4 Απριλίου 1932-29 Δεκεμβρίου 1986) ήταν Ρώσος σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Ανήκει στους κορυφαίους εκπροσώπους του ρωσικού κινηματογράφου. Σκηνοθέτησε τις περισσότερες ταινίες του στη Ρωσία. Το 1983 πραγματοποίησε για πρώτη φορά γυρίσματα εκτός της Ρωσίας, στην Τοσκάνη της Ιταλίας, για τις ανάγκες της ταινίας Νοσταλγία και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ιταλία και αργότερα στη Γαλλία. Η τελευταία του ταινία, Η Θυσία, γυρίστηκε στη Σουηδία το 1986 κερδίζοντας τέσσερα βραβεία στις Κάννες. Πέθανε την ίδια χρονιά στη Γαλλία από καρκίνο.

 

Διαβάστε επίσης:
Ο Ταρκόφσκι είπε
Ταρκόφσκι: Άνθρωπε άκου!
Δεν χρειάζονται πολλά

 
εμφάνιση σχολίων