0
1
σχόλια
252
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
DOCTV.GR
16 Σεπτεμβρίου 2021
H ενέργεια του Κωνσταντίνου Μπογδάνου να αναδημοσιεύσει άρθρο που εμπεριείχε λίστα με ονόματα νηπίων (για να καταδειχθεί ότι στα ελληνικά νηπιαγωγεία φοιτούν πολλά προσφυγόπουλα) μπορεί να έχει άμεσες ποινικές και διοικητικές συνέπειες.

Ιδού το γιατί: Με την ενέργειά του ο βουλευτής της Α' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας παραβίασε ξεκάθαρα την παράγραφο 1 του άρθρου 9 του GDPR (γενικός κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων).

Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει τα εξής επί λέξει: Απαγορεύεται η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκαλύπτουν τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις ή τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, καθώς και η επεξεργασία γενετικών δεδομένων, βιομετρικών δεδομένων με σκοπό την αδιαμφισβήτητη ταυτοποίηση προσώπου, δεδομένων που αφορούν την υγεία ή δεδομένων που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικού προσώπου ή τον γενετήσιο προσανατολισμό.

Στη συνέχεια ο κανονισμός ορίζει προϋποθέσεις με τις οποίες το παραπάνω άρθρο δεν εφαρμόζεται. Καμία δεν συντρέχει με την ενέργεια του κου Μπογδάνου.

Ποιες είναι οι συνέπειες
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μπορεί να παρέμβει και να επιβάλλει στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας διοικητικό πρόστιμο εφόσον κρίνει ότι έχει παραβιαστεί στον κανονισμό (που όπως καταδείξαμε παραπάνω έχει παραβιαστεί ξεκάθαρα).

Ο Εισαγγελέας από τη δική του πλευρά μετά από σχετική καταγγελία μπορεί να διατάξει σχετική έρευνα που να οδηγήσει την υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες για το ποινικό μέρος αφού αρθεί η ασυλία του βουλευτή.

Σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ 25) έχει αξιώσει από τη Νέα Δημοκρατία τη διαγραφή του βουλευτή ενώ το κυβερνών κόμμα φέρεται να καλύφθηκε πίσω από τη συγγνώμη του κυρίου Μπογδάνου.

Via news247.gr

 
εμφάνιση σχολίων