0
1
σχόλια
203
λέξεις
CULTURE
O πύργος των παιχνιδιών μας περιμένει στο Παλαιό Φάληρο, με μια συλλογή που συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
15 Σεπτεμβρίου 2021
Το Μουσείο Μπενάκη αξιοποιεί την μεγάλη και φημισμένη συλλογή του από παιχνίδια, την οποία και στεγάζει στο Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη στον Πύργο Κουλούρα -πρόκειται για το φημισμένο πέτρινο κτίριο στο Τροκαντερό, που θυμίζει φρούριο.

2.000 παιχνίδια και αντικείμενα της παιδικής μας ηλικίας από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιφέρεια του Ελληνισμού, από την αρχαιότητα μέχρι το 1960, αλλά και από την Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Αφρική, την Αμερική και την Κίνα συγκατοικούν στο μουσείο που εγκαινιάστηκε το 2017.

Το Moυσείο Μπενάκη Παιχνιδιών με πυρήνα την συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, που συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης, εκτός από παιχνίδια, παρουσιάζει επίσης  βιβλία, έντυπα, ρουχισμό και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας από όλον τον κόσμο. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης υλικό μελετών και εκπαίδευσης που αφορούν στο Παιδί και στο Παιχνίδι.

Να πούμε για την ιστορία ότι το γνωστό στους Αθηναίους κτήριο χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα κι έχει αναφορές στην γοτθική αρχιτεκτονική, στον Μεσαίωνα, το μπαρόκ και την Art Nouveau. Δύο πύργοι με επάλξεις, δεσπόζουν στο σπίτι που η οικογένεια Κουλούρα κληροδότησε στο Μουσείο Μπενάκη.

 
Info: Μουσείο Παιχνιδιών Μουσείου Μπενάκη, Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο.
 
εμφάνιση σχολίων