0
1
σχόλια
444
λέξεις
CULTURE
H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συμμετέχει στο περίφημο φεστιβάλ Ars Electronica, που φέτος εξερευνά το ψηφιακό μέλλον
 
DOCTV.GR
10 Σεπτεμβρίου 2021
Πώς τοποθετούμαστε σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται ασταμάτητα από την τεχνητή νοημοσύνη; Το μεγαλύτερο φεστιβάλ new media art στον κόσμο, θέτει ερωτήματα και παρουσιάζει την πιο σύγχρονη έκθεση για το αύριο.

Υπό τον τίτλο “Α New Digital Deal”, το φετινό φεστιβάλ της Ars Electronica εξερευνά την ολοένα εντονότερη ψηφιοποίηση του κόσμου μας, μαζί με τις ελπίδες και τους φόβους που εγείρονται, και καθώς διανύουμε το δεύτερο έτος της πανδημίας. 86 οργανισμοί από διάφορες χώρες παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους σε φυσικούς χώρους αλλά και διαδικτυακά.

H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο ψηφιακό φεστιβάλ της Ars Electronica με το πρόγραμμα Ars Electronica Garden Athens: Ο Αλγόριθμος και το Πάρκο. Στις 11 και τις 12 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει διαδικτυακά μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές του φεστιβάλ You & AI: Through the Algorithmic Lens, που είδαμε το καλοκαίρι στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα, μέσω ενός ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στην Ars Electronica Garden Athens. To ντοκιμαντέρ θα παρουσιαστεί online στις 11 και 12 /09 , ώρα 17:00, και μπορούμε να το δούμε εδώ https://ars.electronica.art/newdigitaldeal/de/art-ai-conference-day-2/ αγοράζοντας το Online Festival Pass (9 ευρώ) που θα επιτρέπει την απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα online προγράμματα, συνέδρια, εργαστήρια και εκδηλώσεις του Ars Electronica Festival 2021.

Τι συμβαίνει όταν ο φυσικός δημόσιος χώρος συνυφαίνεται με τον αλγοριθμικό; Υπάρχει κάποια συμφωνία, κάποιο νέο κοινωνικό συμβόλαιο που διαμορφώνεται σιωπηρά μεταξύ των ανθρώπων και των μη ανθρώπων; Η έκθεση You & AI, φιλοξένησε 25 διεθνή έργα μέσα σε έναν τεχνητά φυσικό δημόσιο χώρο, προσκαλώντας μας να στοχαστούμε πάνω σε θεμελιώδη υπαρξιακά ζητήματα της μετα-ανθρώπινης εμπειρίας.

Εκτός από το δικό της «κήπο», η Στέγη επίσης εμφανίζεται από τις 8 έως 12 Σεπτεμβρίου στο πρόγραμμα των ευρωπαϊκών δικτύων EMAP (move to… EMAP Garden exhibition) και Studiotopia Journeys (Marine Caves and Benthic Terrazzo).

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
8-12 Σεπτεμβρίου 2021

Journeys Marine Caves Benthic Terrazzo
Eυρωπαϊκό πρόγραμμα STUDIOTOPIA

8-12 Σεπτεμβρίου 2021
move to… EMAP Garden exhibition
Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την τέχνη των νέων μέσων (European Media Art Platform / EMAP)

11-12 Σεπτεμβρίου 2021
Ars Electronica Garden Athens: Ο Αλγόριθμος και το Πάρκο

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου
17:00 - 17:30
"You and AI: Through The Algorithmic Lens. Ντοκιμαντέρ για την έκθεση Συνέδριο “On Art & AI”.Πρώτη Ημέρα: «Δημιουργώντας Με Την AI» 17:30 - 20:00
Η Ηθική της Ανατροπής στους τομείς της Τέχνης και της Τεχνητής Νοημοσύνης | Στρογγυλή Τράπεζα | 20:00 - 21:00

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου
17:00 - 17:30
"You And AΙ: Through The Algorithmic Lens". Ντοκιμαντέρ για την έκθεση  
17:30 - 21:00
Συνέδριο “On Art & AΙ”. Δεύτερη Ημέρα: «Εξετάζοντας την AΙ»

ONLINE FESTIVAL PASS
To Online Festival Pass επιτρέπει την απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα online προγράμματα, συνέδρια, εργαστήρια και εκδηλώσεις του Ars Electronica Festival 2021. Εισιτήριο: 9 €

 
Info: Ο Αλγόριθμος και το Πάρκο https://www.onassis.org/el/whats-on/the-algorithm-and-the-park, 11-12 Σεπτεμβρίου, Online. Εισιτ. 9 ευρώ

 
εμφάνιση σχολίων