0
1
σχόλια
245
λέξεις
CULTURE
80 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σε διαφόρους χώρους της Αθήνας. Η φετινή διοργάνωση του θεσμού εξερευνά τη διαμόρφωση του μέλλοντος, υπό τον τίτλο ECLIPSE
 
DOCTV.GR
6 Σεπτεμβρίου 2021
Σύγχρονες μαύρες και κουίρ αφηγήσεις συνομιλούν με αρχέγονα ξόρκια και μύθους, αστρικές πραγματείες και ριζοσπαστικές θεραπευτικές πρακτικές σε ένα τελετουργικό όπου ο φόβος, η έκπληξη, το χιούμορ και η ειρωνεία μάς οδηγούν πέρα από τις στιγμές της απόλυτης συσκότισης.

Η έβδομη Μπιενάλε της Αθήνας "ECLIPSE" (Έκλειψη) έρχεται με την υποστήριξη του Onassis Culture, σε συνεπιμέλεια των Omsk Social Club και του Larry Ossei-Mensah, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Poka-Yio. Ο τίτλος της έκθεσης αναδεικνύει την ολοένα και πιο θολή αντίληψη που έχουμε για την πραγματικότητα εξαιτίας μιας κατάστασης διαρκούς ρευστότητας την οποία βιώνουμε σήμερα.

Ο τελευταίος χρόνος μάς αποκαλύπτει συνεχώς όψεις, αποχρώσεις και υφές μιας πραγματικότητας που αδυνατούμε να αιχμαλωτίσουμε στην ολότητά της.

Η έκλειψη είναι ένα φαινόμενο επικαλύψεων και συσκότισης αλλά και ένα φαινόμενο κοσμικό. Η εμπειρία της έκλειψης δρα ως καταλύτης για την επανεπεξεργασία ενός ανεπίλυτου παρελθόντος που μπορεί να τροφοδοτήσει ένα άρρητο παρόν ώστε τελικά να συμβάλει στη διαμόρφωση του μέλλοντος.

Με πάνω από 80 καλλιτέχνες από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Καραϊβική, την Αφρική και την Ευρώπη, η έκθεση καταλαμβάνει διαφορετικούς χώρους της Αθήνας από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 28 Νοέμβριου και διερευνά ζητήματα ταυτότητας, ιστορίας και πολιτισμικής πολυπλοκότητας που αναδιαμορφώνουν συνεχώς το βίωμα και την αντίληψή μας, διεγείροντας ερμηνείες, αφυπνίζοντας πεποιθήσεις και σκιαγραφώντας πιθανές διεξόδους και παράλληλους κόσμους.


Info: 7η Athens Biennale https://eclipse.athensbiennale.org/, 24 Σεπτεμβρίου – 28 Νοεμβρίου
 
εμφάνιση σχολίων